Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 17. 12:23, kedd | Külföld
Forrás: hirado.hu

Valószínűleg soha nem sikerül megoldani a rejtélyes esetet

Valószínűleg soha nem sikerül megoldani a rejtélyes esetet

Csaknem hároméves eredménytelen kutatás után nem keresik tovább az eltűnt maláj utasszállító repülőgép roncsait - közölte kedden Ausztráliában a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC).

Ausztrália, Malajzia és Kína közösen, ám szomorúan hozták meg a döntést a repülőgép keresésével kapcsolatban. Csaknem három évig tartó sikertelen keresés folyt a 120 ezer négyzetkilométeres Indiai-óceánon.

A kutatás felfüggesztése nyomán valószínűsíthető, hogy soha nem sikerül megoldani a világ légi közlekedésének egyik legrejtélyesebb esetét. Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, hogy rossz helyen keresték a gép nyomait. Kijelentették: bár felhagynak a kereséssel, de ha bármilyen új információhoz jutnak, ami segíthet, nem tartják kizártnak, hogy megtalálják a gépet a jövőben.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

A 2014-ben lezuhanó gép és 239 utasa a vizsgálatok szerint nagy és növekvő süllyedési sebességgel zuhanhatott az Indiai-óceánba. Találtak húsz repülőgépdarabot, ebből hét lehetett a malajziai gép része.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).