Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Május 08. 17:42, kedd | Külföld

Vasútállomásból lett szálloda, ahol mindenki kedvére csapolhatja a sört

Vasútállomásból lett szálloda, ahol mindenki kedvére csapolhatja a sört

Elhagyott történelmi vasútállomásokból varázsoltak szállodát három amerikai nagyvárosban.

Az Egyesült Államokban a vasúti közlekedés leépülésével párhuzamosan számos patinás vasútállomás vált feleslegessé. Miközben több épület az enyészeté lett, másikat új funkcióval láttak el, például szálloda lett belőlük.

A USA Today cikke három példát hoz a példaértékű felújítással kombinált funkcióváltásról. Mindhárom egykori állomás tagja a Historic Hotels of America szakmai szervezetnek.

Union Station Hotel Nashville

Üvegkupola és neoromán torony is díszíti az 1900-ban emelt épületet, amelyet 1970-ben mentett meg az enyészettől egy befektetőcsoport. A felújítás eredményeként 1986-ban nyílt meg a hotel az épületben.

Fotó: Union Station Nashville

St. Louis Union Station Hotel

Eredetileg 1894-ben épült utazási központként, később egészült ki a vasútállomással. Egy időben ez volt nemcsak az Egyesült Államok, hanem a világ legnagyobb és legforgalmasabb vasúti terminálja, ahol egyszerre akár 100 ezer ember is megfordult.

Az épület 1978-tól 1985-ig üresen állt, azóta kereskedelmi, vendéglátóipari központként funkcionál, benne az ikonikus szállodával. A hotel 75 eredeti szobáját, amelyben egykor az átutazó vasúti dolgozók szálltak meg, teljes mértékben renoválták. Hamarosan átadják a komplexumban a St. Louis Aquariumot, benne egy óriási cápatartállyal.

Chattanooga Choo Choo

1909 és 1970 között fontos gyűjtő-elosztó pontja volt a dél felé induló vonatoknak a Terminal Station Tennesseeben. Naponta több mint 50 vonatot is fogadott az állomás, aztán 1970-ben bezárták. Helyi befektetők szabadidős komplexumként nyitották meg újra a legendás gőzmozdonyról elnevezve. z épületben kialakított hotel egyik legérdekesebb látnivalója a Chattanooga Choo Choo gőzmozdonyos vonat helyreállított változata.

Fotó: Facebook

Forrás: tuizmus.com

Főkép: St. Louis Union Station Hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -