Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 20. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vége a válságnak? Egyre többen telepednek le a győri ipari parkban

Vége a válságnak? Egyre többen telepednek le a győri ipari parkban

Nyolc cég 60 ezer négyzetméter területet vásárolt a győri ipari parkban az elmúlt év második felében, ez összességében megfelel az átlagos éves területértékesítésnek - összegezte az elmúlt évi eladásokat a park ügyvezető igazgat

A területértékesítés az év második felében vett bizonyos mértékű lendületet, az első félévre a válsághangulat nyomta rá a bélyegét. A vállalkozások kivártak, a cégek halasztották fejlesztési terveik megvalósítását, jellemezte az eladások időbeli eloszlását az ügyvezető igazgató.

Balogh László szólt arról, hogy az új letelepedők közül többen, köztük a fagyasztottélelmiszer-forgalmazó Matusz-Vad az idén megkezdi beruházását, míg más invesztíciók már folyamatban vannak. Rövidesen elkészül a Síküveg Kft. telephelyfejlesztése, június végén pedig átadják a tervek szerint a műanyag fröccsöntöttalkatrész-gyártó Weis Hungária Kft. új üzemét.

Az ipari parkban már letelepedett, illetve letelepülő vállalkozások eredményes pályázóknak bizonyultak: kilenc cég nyújtott be telephely-fejlesztési pályázatot, s nyert összességében 530 millió forintot az elmúlt évben.

Az ipari parkot működtető kft. fontos ez évi feladata a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása. Növelni szükséges a víztározó-kapacitást, mivel a nyári rendkívüli csapadékmennyiséggel a rendszer nem tudott megbirkózni. A beruházás előreláthatólag 100-120 millió forintba kerül. Finanszírozására pályázati lehetőségeket keresnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.