Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Augusztus 13. 10:04, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

VIII. Győri Bornapok - Teljes program

VIII. Győri Bornapok - Teljes program

Hazánk legjobb borai, nagyszerű koncertek, kézilabda szuperkupa és fergetegesnek ígérkező nyárzáró – ezt kínálja Győr a nyár utolsó hétvégéjén.

Teljes program ITT

2015 augusztus 27-30. között immár nyolcadik alkalommal rendezi meg városunk a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivált, amelyen hatvan pincészet kínálja majd a legfinomabb borait. „A rendezvény népszerűségére jellemző, hogy az mára kinőtte a Széchenyi teret, így a megszokott helyszín mellett a megszépült Dunakapu tér is otthont ad a faházaknak és a koncerteknek.” – mondta el dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a fesztivál sajtótájékoztatóján. Bejelentette, a nyárzáró koncert idei fellépője augusztus 29-én 21:00 órától a Dunakapu téren (esőnap vasárnap 20:00) a Saragossa Band lesz, akik olyan világslágereket adnak elő, mint a Zabadak, az Agadou, a Sun of Jamaica, a Big Bamboo vagy a Rastaman, és akik igazi karibi hangulatot varázsolnak majd városunkba.

Domanyik Eszter az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője hozzátette, a szombati nap az idén is az Összefogás Napja Győrben. Az Audi Hungaria hosszú évek óta segíti a nyárzáró programot, de 2013 óta számos további városi cég is csatlakozott a rendezvény támogatásához. A kezdeményezés 2013-ban született, amikor a The Straits, tavaly pedig Tom Jones lépett fel a győriek előtt.

Czechmeister Mónika az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője kiemelte, a vállalat immár két évtizede elkötelezett támogatója a győri kultúrának, és a nyárzáró nagykoncertet is immár 11-ik éve szponzorálja. Hozzátette, az Audi itthon van Győrben, ezért természetes az egyre bővülő társadalmi szerepvállalása. Csitkovics Tibor a rendezvényt arany fokozatú támogatóként segítő Agrofeed Kft. ügyvezető igazgatója is azt hangsúlyozta, hogy sikeres győri vállalkozásként feladatuknak érzik a közösség életében való szerepvállalást, és bízik benne, hogy a koncert nagy örömet okoz majd a győriek számára.

Serfőzőné Tóth Andrea a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kifejtette, a Bornapok az idén is a csütörtöki napon, a borlovagok felvonulásával kezdődik. Nem csak a borászatok, de a zenei programok is két helyszínen lesznek megtalálhatók. A Dunakapu téren és a Széchenyi téren nem egy időben rendezik a koncerteket, de mindkét helyszínen figyelemmel követhető a másik téren zajló produkció kivetítők segítségével. „A korábbi évek tapasztalatai alapján elsősorban háttérzenélést biztosítunk a baráti beszélgetésekhez, ezért kerül előtérbe a zenei kínálatban a jazz.” A fellépők sorában olyan előadók szerepelnek, mint a Grappa zenekar, a Kilele Swing Cats, a Magyar Rhapsody Project, a Peet Project, vagy a Vivat Bacchus Énekegyüttes. Természetesen az idén is megválasztják a város borát és a Borászok Éjszakája sem maradhat el.

Téglás Szabolcs rendezvényszervező közölte, az idén is fesztiválkártyával lehet fizetni a boros faházaknál, a gyors ügyintézést a feltöltő pontok mindkét téren segítik. Az idei borfesztiválra új, a korábbiaknál is elegánsabb poharak készültek.

A hétvégét egy színvonalas sportesemény is színesíti, hiszen szombaton városunkban rendezik a női és a férfi kézilabda szuperkupa döntőt. 14:00 órakor az ETO a Fradival (női döntő), míg 16:00-kor a Veszprém a Szegeddel (férfi döntő) mérkőzik meg az Audi Arénban. Aki tehát megtekinti a mérkőzéseket, a koncertre is bőven odaér. Az estét tűzijáték zárja majd, a résztvevők hazajutását pedig ingyenes éjszakai buszjáratokkal is segíti az önkormányzat. A bornapok részletes programját bemutató kiadvány beszerezhető a Baross úti Látogatóközpontban, magyar és német nyelven is letölthető a gyor.hu oldalról, valamint a bornapokat ismertető applikáció hamarosan elérhető lesz Iphone-ra, Androidra és Win8 operációs rendszerekre is a webáruházakban.

Teljes program ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.