Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Január 15. 07:55, szerda | Belföld

Visszahívja termékét az IKEA

Visszahívja termékét az IKEA

Az IKEA lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki „Made in India” jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja azt.

A pohár előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

A vállalat szerda reggeli közleményében azt írta, hogy aki ebből az utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A közlemény szerint nemrégiben olyan teszteredményeket kapott a vállalat, amelyek szerint a Troligtvis utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket. Az Ikea már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért most is úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken „Made in India” felirat szerepel.

A Troligtvis utazópoharak 2019 októbere óta vannak forgalomban. A vállalat arra kér mindenkit, akinek „Made in India” jelzésű utazópohara van, hogy a poharat haladéktalanul hozza vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

Forrás: origo.hu

Kép: nepszava.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.