Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 27. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Zajvédő falat adományoz Győrnek a Leier

Zajvédő falat adományoz Győrnek a Leier

Győrben, a Szauter úti lakóházakat védő korszerűtlen zajvédő fal 100 méteres szakaszát cseréli ki magas minőségű Leier Durisol zajvédő falpanelekre a Leier Hungária Kft. Az építőanyag-gyártó cég által a győrieknek adományozott

Az adományt január 27-én délelőtt a győri Szauter út - Fehérvári út közötti rendezvénypalotánál Máthé-Tóth Péter Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének útügyi és forgalomtechnikai főelőadója vette át Komlós Andortól, a Leier Hungária Kft. ügyvezetőjétől.

Míg tőlünk nyugatra az útépítések és egyéb infrastrukturális beruházások természetes velejárója a zajvédő falak telepítése, addig ma Magyarországon alig található olyan település, ahol a lakosság nyugalmát ilyen speciális és esztétikailag is szép elemekkel védik a megnövekedett forgalom okozta zajártalmaktól. Ezen szeretne változtatnia Leier Hungária Kft., amely Magyarország meghatározó építőanyag-gyártó cégeként a környezettudatos építkezést, a hatékonyságot és a lakosság igényeire való odafigyelést kívánja összekötni, amikor a régi, elavult zajvédő falak cserélését javasolja, és szorgalmazza, hogy minden lakott területet zajvédő falak óvjanak meg a közlekedő járművek zaj és levegő-szennyezésétől.

A legmodernebb technológiával előállított Leier Durisol zajvédő falrendszerek projektre szabottan tervezhetőek, színes, változatos felületükkel üde színfoltok a városképben. Egyedi szerkezeti megoldásukkal könnyen mozgathatóak, illetve rögzíthetőek a teherhordó vázakban, meggátolják a nemkívánatos zajok terjedését. Az eddigi standard értékeken (8 dB) túl egyedülállóan magas, 13 dB, illetve 17 dB nagyságú zajszintet is képes elnyelni a termék, jelentősen csökkentve ezáltal a lakókörnyezetet terhelő zajártalmat. A Leier Durisol zajvédő falak légáteresztőek, felújításra nem szorulnak, ellenállnak a különböző időjárási viszontagságoknak, az UV-sugárzásnak és a fagynak.

A Durisol fabeton előállítása a XXI. századi igényekhez igazodik: az alapanyag kinyerése és gyártása jelenleg a legkorszerűbbnek mondható környezetvédelmi szempontokból, hiszen fa melléktermékeket hasznosít. A termék előállítása hőkezelést nem igényel, így minimális az energiaszükséglet és nem jár légköri hőszennyeződéssel. A csekély térfogatsúly miatt az építőblokk szállítása során harmadára csökkenthető a közúti súlyterhelés. Továbbá környezetszennyező csomagolóanyagokat sem igényel.

- A Leier DURISOL zajvédő fal adományozásával kettős célunk van. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon a szükségesnél lényegesen kevesebb helyen építenek zajvédő falakat a lakosság védelmére, ezen a területen sokat kell még fejlődnünk. A 3 millió forint értékű adománnyal pedig a többi pénzügyileg stabil helyzetben lévő vállalkozás figyelmét szeretnénk felhívni arra – és egyben jó példával is szolgálni -, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az üzleti szféra támogatásaival sokat tehet a városok fejlesztése és a lakosság egészségének megóvása érdekében – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.

A Leier: Családi vállalkozásból dinamikusan fejlődő, nemzetközi vállalatbirodalom

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít.
A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során, közel 1000 dolgozót foglalkoztat, 2009-ben 120 millió euró árbevételt ért el.
Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport további kiemelt tevékenységeként a nyugat-magyarországi régióban BMW, Skoda, FIAT és Hyundai márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet és látványos sikereket ér el a gép-és formagyártás, a virágföld-gyártás, az ingatlan-hasznosítás és a szállodaüzemeltetés terén is, a cégcsoport legújabb üzletága innovatív, környezetbarát elektromos járműveket forgalmaz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.