Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Blog | Életmód - Test és Lélek

2013. Július 16. 14:28, kedd

Való-e nekem a hipnózis?

Való-e nekem a hipnózis?

Mennyire lehet félelmet és szorongást leküzdeni hipnózissal? Mennyire veszélyes a hipnózis? Bárki hipnotizálható-e?

Haladjunk hátulról előre a könnyebb érthetőség kedvéért.


Bárki hipnotizálható-e?

Akarata ellenére senkit nem lehet hipnotizálni, ez nem a tévében mutogatott show hipnózis, csak olyan alannyal lehet dolgozni, aki 100 százalékosan együttműködő. Itt kell megjegyeznem, hogy akarata ellenére senkit nem lehet rávenni olyan dologra, amit éber állapotban ne tenne önmagától is meg. S rögtön rá is térhetünk a második kérdésre.


Mennyire veszélyes a hipnózis?


Amennyire az elalvás előtti állapot. Pontosan annyira veszélyes a hipnózis. Hülyén hangzik? Pedig igaz. Csak rengeteg tévhit kering a hipnózisról és ez teszi misztikussá, olykor félelmetessé. Pontosan olyan, mint amikor lefekszünk aludni, s halljuk az utcai forgalom zaját, a hűtőnk kattogását, a szomszéd trappolását a lépcsőn. Csak már majdnem alszunk, olyan jó, olyan kellemes, ezért a külső zajok nem igazán érdekelnek, de attól még érzékeljük.
Aztán hirtelen segélysikolyt hallunk az utcáról, a hűtőnk elkezd furán zörögni, a szomszéd meg szokásához híven belevágta a zuhanyfejet a kádba….Na máris kilökődtünk eme kellemes állapotból. Ez történik a hipnózisban is. Ha olyan szuggesztiót kapsz, ami felzaklat, azonnal kijössz ebből az állapotból. Ha pedig nagyon fáradt vagy, hát istenem, maximum elalszol. Még ha a terapeutád hirtelen meghalna a hipnózis közben, amikor te mély állapotban vagy, akkor is ki tudsz jönni önmagadtól ebből az állapotból, mivel nem hallod a terapeuta hangját, ki fogod nyitni a szemed.
Összességében tehát végig éber vagy és tudatodnál vagy. Csak épp a figyelmed beszűkül, és arra összpontosítod, amire a hipnotizőr irányít, s minden másról megfeledkezel.


Mennyire lehet félelmet és szorongást leküzdeni hipnózissal?


A hipnózis ereje és nagyszerűsége abban rejlik, hogy az agyat úgy juttatja mély tudatállapotba, hogy közben nem alszol el. Ebben az állapotban a tudatalatti nyitott és befogadó a szuggesztiókra. Nem gondolkozik, és nem vitatkozik. Elfogadja a szuggesztiókat, majd úgymond tájékoztatja a tudatos elmét, hogy van ám itt valami új infó, amivel foglalkozni kell. Mivel a tudatos én egyszerűen imád új dolgokon ügyködni, így ezen az új információn is azonnal nekilát munkálkodni.
Összefoglalva: ha az alany együttműködő, elfogadja a bevitt pozitív szuggesztiókat, akkor nagyon jó eséllyel és eredménnyel szüntethetőek meg a különböző félelmek, fóbiák és szorongások. Jelenleg nem ismerek más eszközt, módszert, ami ennyire gyorsan ér el eredményt.


Remélem sikerült a kérdésekre kielégítő választ adnom.
Szép napot kíván:
Évi

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Szeptember 04. 18:24, szerda | Életmód - Test és Lélek

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz?

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz? Az általános iskola hatodik évfolyamán most lesz esedékes a leginkább vitatott MMR újraoltás, és a dTap emlékeztető oltás.

2013. Július 28. 21:25, vasárnap | Életmód - Test és Lélek

Miért nem bírom elviselni ezt az embert, hiszen nem is ismerem...vagy mégis?

Miért nem bírom elviselni ezt az embert, hiszen nem is ismerem...vagy mégis?

2013. Július 12. 13:13, péntek | Életmód - Test és Lélek

Irreális félelmeink börtönébe zártan

Irreális félelmeink azok, melyek nagyon sokszor megkeserítik hétköznapjainkat. Sokan szabadulni szeretnének tőlük, de hogyan?