Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Március 02. 13:03, hétfő | Bulvár

Elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja

Elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja

Hosszan tartó betegség után, hétfőn hajnali fél 5-kor hunyta le örökre a szemét a 81 éves Zana József színművész a Honvéd Kórházban, ahol az utolsó hetét töltötte.

Halálhírét lánya, Zita erősítette meg az acnews-nak.

Többször volt kórházban az elmúlt hónapoban

Zana József tavaly júniusban leesett a Dózsa György úti metrómegálló mozgólépcsőjén, 2019 júliusában pedig rohammentő vitte kórházba, mert egy baráti társaságban nagyon szédülni kezdett. Kiderült, agyérgörcse volt. Decemberben az otthonában lett rosszul, akkor is nagyon szédült: a konyhában szeretett volna inni egy pohár vizet, de elesett és beverte a fejét.

Lánya azt mesélte az acnews-nak, hogy a színész egy ideje nagyon rosszul volt, ezért ő néhány hónappal ezelőtt hazaköltözött, hogy mellette lehessen. Apja pár hete meg is változott, már nem viccelődött.

"Nemrég ismét rosszabbul lett, bevizesedtek a szervei. Az utolsó hetét a Honvéd Kórházban töltötte, és ma hajnalban mindkét veséje leállt. Fél 5-kor ment el. Természetesen értesítettem az édesanyámat, és a család többi tagját. A testvérem, Zoli borzasztóan fogadta, hiszen ő is nagyon szerette az édesapját. A búcsúztatóról még egyelőre nem tudok beszélni, friss ez az egész, nehéz ilyenkor bármit is mondani."

Zana József kezdetben a Rózsahegyi Kálmán színiiskolában tanult, majd 1959 és 1962 között a Vígszínház színpadán is megfordult. Később a Music Comedy Színházban is fellépett, de a Faluszínház, illetve több társulatban is játszott. A színjátszás mellett rendezett is is a '90-es évektől kezdve, illetve önálló show-műsorokat is csinált. Tizenöt éven át nem lépett fel színpadon, egészen 2016-ig, amikor Kriszt László, a Kazán István kamaraszínház vezetője meg nem hívta egy musical-estre.

Forrás: origo.hu; femina.hu

Kép: nlc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.