Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Augusztus 16. 16:43, péntek | Sport

Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is két éremmel térnek haza Szingapúrból

Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is két éremmel térnek haza Szingapúrból

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is nyert egy-egy döntőt a pénteki versenynapon az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán.

Hosszú - a viadal eredményközlője szerint - 400 méter vegyesen bizonyult legyőzhetetlennek (4:39.76 p), mögötte pedig Jakabos Zsuzsanna másodikként ért célba (4:45.28). Zsuzsanna szerzett egy aranyat is: a 200 méter gyors fináléjában diadalmaskodott (1:58.40).

Hosszú érdekelt volt még a 100 méter hát döntőjében, ahol 59.48 másodperces eredménnyel második lett, öt századmásodperccel az ausztrál Emily Seebohm mögött.

A nyitónapon a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó nyert 200 méter pillangón, mögötte a második helyen - csakúgy, mint egy héttel korábban a csinani vk-viadalon - Jakabos végzett.

A férfiaknál Szabó Szebasztián, aki csütörtökön 100 m pillangón második lett, pénteken 100 méter gyorson zárt ezüstérmesként (48.53 mp).

A kvangdzsui világbajnokság után az úszók a vk-sorozat három részből álló ázsiai állomásán vesznek részt: Tokiót a kínai verseny követte, majd Szingapúrba utaztak, ahol szombatig vetélkednek. A vk második szakasza október 4. és 6. között a budapesti Duna Arénában indul, öt nappal később pedig Berlinben folytatódik. A harmadik részben Kazany (november 1-3.) és Doha (november 7-9.) látja vendégül az úszókat.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP-/ Oli Scarff

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,