Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Március 20. 21:38, péntek | Helyi

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

A 86 éves Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes- és kiváló művész is üzent a győrieknek.

"Drága Kollégák, kedves Győriek, Honfitársaim!
Egy sokat látott, sokat tapasztalt öreg ember szól hozzátok. Világháború, tartós szabadság elvonás, munkaszolgálat, forradalom – mindig azt láttam és így is volt, ha nagy a baj, nagy az összefogás, a segítőkészség. Bízom benne, most is így lesz, vagy már így is van, hiszen a baj a nyakunkon, s hogy még nagyobb ne legyen felelősen és fegyelmezetten kell viselkedni. Egy láthatatlan, ismeretlen ellenséggel állunk szemben, csak úgy vehetjük fel ellene eredményesen a harcot, ha betartjuk a szabályokat, megtesszük amit a hatóság, a szakemberek kérnek tőlünk, hiszen ők tudják, legalább is jobban tudják, hogy ilyenkor mit kell tenni. Már most sok nagyszerű példája van a segítő áldozatkészségnek, magánszemélyek, intézmények s a kormány részéről, mely nem megszorításokkal, hanem humánus gazdasági intézkedésekkel igyekszik segíteni, aminek már külföldön is kedvező visszhangja van. Köszönet érte! De hogy ez a harc eredményes legyen, s a lehető legkevesebb áldozattal járjon, rajtunk, rajtunk IS múlik. Fegyelmezett magatartással, s ha kell, segítséggel tegyünk meg mindent és akkor erőfeszítésünk nem lesz hiábavaló.

Türelmet és önfegyelmet kívánva, Ady Endre egyik gyönyörű versének bíztató sorával búcsúzom: „Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

Szeretettel: Bede-Fazekas Csaba"

A Kossuth-díjas operaénekes Baranya megyében, Sellyén született. Középiskolai tanulmányait a budapesti Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte. Zenekonzervatóriumot végzett, majd Ascher Oszkárnál színészetet tanult 1963 és 1965 között. 1963-ban az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1968-tól 1974-ig a győri Kisfaludy Színház tagja volt. Egy évadot játszott a debreceni Csokonai Színházban, 1975-ben pedig a győri színház magánénekese lett. Vendégművészként fellépett a Magyar Állami Operaházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 2013 óta a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Győri Nemzeti Színház oszlopos tagja a mai napig, játszott már a Győri Balett Cauwenbergh: Rózsaszínház előadásában, Jef szerepében, és a Vaskakas Bábszínház Vuk előadásban is nemrég kezdett szerepelni.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: facebook.com/ Nem hagyunk egyedül csoport; Wikipédia

Kép: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.