Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 27. 14:42, kedd | Belföld

Újra Budapesten koncertezik a Gregorian

Újra Budapesten koncertezik a Gregorian

Idén is adventkor turnézik a Gregorian a Holy Chants nevű műsorával. December közepén koncerteznek a Mom Sportban.

Az adventi időszak közepén, december 13-án érkezik a német Frank Peterson által alapított formáció, a Gregorian.

A koncert a Mom Sportban lesz, és a formációtól ezúttal is a hagyományos középkori és a modern dalok fúziójára lehet számítani. A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertsorozat már novemberben elkezdődik és december 13-án a MoM Sportban lesz a budapesti állomása. A koncerten felcsendülnek a legmeghittebb karácsonyi dalok kissé misztikus, a Gregorianra jellemző stílusban.

A szerzetesi ruhába öltözött, klasszikus zenei képzettségű énekeseket egy rockegyüttes kíséri. A zenét kitűnő, egyedülálló izgalmas látványvilág egészíti ki, füst, tűz, egyéb pirotechnikai effektek, tükrök és speciális világítás. A Gregoriant 1991-ben alapították, ami után nem sokkal egy hosszabb szünet volt, de 1998 óta aktívak, és gyarapítják rajongótáborukat. A legnépszerűbb zenéket dolgozzák fel a jellegzetes gregorián kórushangzással. A társulat több mint 10 millió lemezt adott már el, és jó pár telt házas koncert van a háta mögött. A budapestei koncertre itt lehet jegyet vásárolni.

Forrás: origo.hu

Kép: danubiusmusic.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.