Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Cégregiszter | Egyéb

Gokartmánia

Győrzámoly Központi Major

IV. GOKARTMANIA KUPA - 2009.10.11. (vasárnap)

Idén 4. alkalommal rendezzük meg a rendkívül színvonalas immáron Nemzetközi Amatőr Teremgokart Bajnokságot a IV. Gokartmania Kupát! Mint ahogy eddig is, ismét lesz néhány újdonság. Az idei évben a Teremgokart VB (IKWC) szabályzata alapján írtuk ki a versenyt ami annyira jól működött, hogy mindössze néhány apró részletet finomítunk, hogy minden eddiginél egyenlőbb feltételeket biztosítsunk a versenyzőknek és valóban a legjobbak nyerjenek!

Újdonság lesz idén az Újonc vagyis Novice döntő bevezetése, ami lehetőséget biztosít az újonnan induló, vagy eddig kevesebb sikerrel versenyzők számára külön döntőben bizonyíthassák tudásukat.

A Team Gokartmania idén nagyobb hangsúlyt fektet a tehetségek felfedezésére és segítségére az esetleges továbblépéshez a versenyzésben ezért az idei kupa versenyzőit teszt illetve versenyzési lehetőséggel is díjazzuk.

A mai naptól, azaz 2009.09.18.-től minden előre nevezett versenyző 10% kedvezményt kap a verseny napjáig, ezzel is segítve a felkészülés! Felhívom azonban mindenki figyelmét, hogy az előnevezés október 5.-n lezárjuk!

Nevezési lap letölthető: http://www.gokartmania.hu/

Minden versenyzőt és kikapcsolódni vágyót szeretettel várunk 2009.10.11.-én a IV. Gokartmania Kupán, ahol nem csak a versenyzőként hanem nézőként is mindenki jól szórakozhat!

Szabó Gábor
TEAM GOKARTMANIAVERSENYKIÍRÁS, SZABÁLYZAT
IV. Gokartmania Kupa


1. A rendezvény:

Nemzetközi Amatőr Terem Gokartbajnokság2. A rendezők:

GOKARTMANIA - 9172 Győrzámoly Központi major

Kapcsolattartó:
Szabó Gábor tel.: +3620/9738275, +36209706067
e-mail.: gokartmaniagyor@yahoo.de
fax.: +3696/5267083. Versenyigazgatás:

Versenyigazgatás: Harta Gábor versenyigazgató
Ábrahám Krisztián versenyíró
Bertalan Balázs versenybíró
Fias Nóra technikai felelős3. Résztvevők:

Minimális korhatár: 13 év
Minimális súlyhatár:
- Light kat.: min. 70kg
- Heavy kat.: min. 90kg
- Ladies.: min. 65kg
- Novice.: min. 75kg
Verseny Kategóriák:

Light Kategória: a versenyzőknek 70kg-nak kell lenni, a súlyokat a rendező biztosítja.

Heavy Kategória: a versenyzőknek 90kg-nak kell lenni, a súlyokat a
rendező biztosítja.

Novice Kategória: a novice döntőbe az kerülhet aki először vesz részt vagy a versenysorozat folyamán még nem került döntőbe. A novice döntőbe jut aki súlykategóriákba nem jutott a legjobb 8 közé. A többi light és heavy előfutamain legtöbb pontot szerzett versenyzők.

Ladies Kategória: hölgy kategória. Ha 4 vagy annál kevesebb női induló van akkor a többi kategóriával együtt kerülnek értékelésre, viszont ez esetben is díjazásra kerül a legjobb eredményt elérő hölgy.

A versenyben súlykategóriánként maximum 24 , női kategóriában max 16 versenyző nevezhet. A pályán egyszerre 8 résztvevő versenyezhet.4. Gokartok, cserék:

200 ccm-es Michael Schumacher gokartok futnak a versenyen. Ha futam közben egy gokart meghibásodik a verseny vezetés kicseréli a gépet és megjavítja. Ha elkészült, a gép visszakerül a futamba.

A gépek sorsolással kerülnek kiosztásra. Egy versenyző kétszer ugyanazt a gépet nem húzhatja, kivéve ha a végén más nem marad. A versenyen 10 gép vesz részt.

5. A verseny menete:

Dátum: 2009.10.11.

7.30-8.30 Helyszíni nevezés, regisztráció, mérlegelés
8.45-9.00 Versenyzői eligazítás
9.00-10.40 Bemelegítés, időmérő edzés (5perc csoportonként)
11.00-13.00 I. Előfutamok 1, 2-es és Női kategóriának (20kör)
13.30-15.30 II. Előfutamok 1, 2-es és Női kategórianak (20kör)
15.45-17.15 Döntő futamok (40kör)
17.30- Díjkiosztó6. Verseny leírás :

Minden gokart megtankolva és műszaki ellenőrzés után kerül be a versenybe.

Az időmérőre a versenyzők a pályafelügyelő zöldzászlós jelzésére a boxból indulnak.

A futamok repülő rajttal indulnak, körülményektől függően 1-2 felvezető körrel. A felvezető kart elhagyja a pályát és a zöld zászló vonalától indul a verseny.

A futamok végét a kockás zászló jelzi. A kockás zászlót követően a levezető kör után minden versenyző a boxba hajt súly ellenőrzésre.Szabadedzés, Időmérő:

A verseny előtt , 2009.szeptember 14.-től az előre nevezett versenyzők 10% kedvezménnyel gokartozhatnak a verseny napjáig.

A futam napján egy 5 perces szabadedzés és egy 5 perces időmérőedzés lesz. Az itt kialakult sorrend határozza meg a rajtsorrendet. A gokartokat sorsolással választjuk ki.

Előfutamok, 1-2:

Kategóriánként 3 , nőiben 2 8 fős csoportban lesznek az előfutamok. A verseny repülőrajttal indul. Az I. előfutamon elért eredmény határozza meg a II. futam rajtsorrendjét.

Döntő (Light, Heavy , Újonc-Novice, Női-Ladies):

A döntőbe az addig gyűjtött pontok alapján a 8 legtöbb ponttal rendelkező versenyző jut tovább. A rajtsorrendet az aktuális pontállás határozza meg. Pontegyenlőség esetén a jobb előfutam eredménye számít. (ha az is egyezik, akkor a 2. futamban jobb helyezést elért versenyző jut tovább, végső esetben pedig a versenyen előbb megszerzett legjobb köridő)
A döntőben a versenyzők az addig megszerzett pontjaikat megtartják, tehát végső sorrendet az összpontszám határozza meg.


7. Tankolás:

A tankolást a cserék ideje alatt a versenyvezetés végzi.
8. Súlyhatár:

A versenyen három kategória vesz részt:

1. Kategória: versenyzők alsó súlyhatára 70 kg
2. Kategória: versenyzők alsó súlyhatára 90kg
3. Női kategória: versenyzők alsó súlyhatára 60kg

Amennyiben a versenyző nem éri el kategóriája alsó súlyhatárát, akkor fel kell magát súlyoznia. A súlyokat a rendezőség biztosítja. A reggeli mérlegelésnél a versenyrendezőség feljegyzi, kinek milyen súlyt kell a futamon használni. Futamok után a versenybírók a súlyokat ellenőrzik. Amíg a súlyt a bírók nem ellenőrizték a futam végén, a versenyző nem szállhat ki versenygépéből. A súlyt a versenyző maga rakja fel és távolítja el a gokartról. Egy versenyző maximum 20kg + súlyt használhat.

9. Felszerelés:

A versenyzőknek kötelező viselni zárt bukósisakot, maszkot, kesztyűt és zárt cipőt. Ha valakinek nincs saját sisakja annak a rendezőség biztosít. (hozzá maszk a büfében kapható 500Ft)10. Jelzések:

Zászlójelzés
Versenybírói jelzések
Vészfény11. Büntetések:

Minden szabálytalanságért Drive Throw/ Boxutca áthajtásos büntetés jár, amit az épp pályán lévő versenyző boxutcában tölt le oly módon, hogy a boxutca bejáratánál a versenyző a gépet állóra fékezi, majd a pályabíró mögött lépésben haladva a boxutcán végighalad. A boxutca végén a pályabíró szabadjelzésére visszatér a pályára. A pályán haladónak mindig elsőbbsége van a boxutcából érkezővel szemben! Egy versenyző maximum 1 áthajtásos büntetést gyűjthet be. A 2. szabálytalanságért a versenyzőt kizárjuk futamból.


Szabálytalanságok:
- zászló és egyéb jelzések figyelmen kívül hagyása
- agresszív vezetés, szándékos lökdösés, feltartás – amennyiben a versenybíró úgy ítéli meg, azonnali kizárással járhat
- boxutca bejáratánál lévő vonalon való áthajtás
- alulsúlyozás

3kg vagy annál alacsonyabb mértékű alulsúlyozás esetén a versenyző +20mp-es büntetést kap. A 3kg magasabb alulsúlyozás esetén a versenyzőt a futamból kizárjuk!

12. Nevezési díj:

Előre: 7000 Ft előnevezés 2008.10.05. 24.00-ig
Helyszínen: 9000 Ft


13. Zászlójelzések:

Kék zászló - gyorsabb versenyző, el kell engedni
Sárga zászló – baleset vagy műszaki okokból akadály van a pályán, a zászló érvénye alatt ELŐZNI TILOS!
Piros zászló – verseny megszakítva, lassan a boxutcába hajt a mezőny
Fekete zászló rajtszámmal – futamból való kizárás
Fekete fehér kockás zászló – futam vége


14. Pontrendszer:

1. – 25p
2. – 23p
3. – 22p
4. – 21p
5. – 20p
6. – 19p
7. – 18p
8. – 17p

Extra pont:
1p – Időmérő győztese
1p – az előfutamok és a döntő futam leggyorsabb köre


15. Díjak:

1. hely Nyeremény + serleg
2. hely Nyeremény + serleg
3. hely Nyeremény + serleg
4. – 8. ajándék

Külön díjak:

-Leggyorsabb körVárunk mindenkit szeretettel!

Jó versenyzést kíván a versenyrendezőség!

Nyitva: Hétfő-Csütörtök: 16.00-22.00 Péntek: 16.00-24.00 Szombat :14.00-24.00 Vasárnap : 14.00-22.00

kapcsolat