Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 12. 11:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alkotói pályázat óvodásoknak, általános és középiskolásoknak

 Alkotói pályázat óvodásoknak, általános és középiskolásoknak

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános és középiskolások részére.

A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások 6-10, 11-14, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

szabadkézi grafika (A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más, szabadkézi technikával készített, A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)

montázs (ragasztott technikával, A/4-es méretben)

számítógépes grafika (A/4-es méretben nyomtatható, számítógéppel készített alkotás)

mém (mém készítése bármelyik mémgenerátorral)

videó (30 másodperc)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajzokat, grafikákat és a montázsokat eredetiben, postai úton, vagy személyesen kell eljuttatni a megyei igazgatóságra (Győr, Munkácsy u 4. 9021). A többi kategóriában készült alkotásokat e-mailben (gyor.titkarsag@katved.gov.hu)vagy elektronikus adathordozón postai úton, vagy személyesen juttathatják el az igazgatóságokra. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2016. május 20.

Díjazás: a megyei bírálóbizottságok az iskolások pályázatai közül korcsoportonként és kategóriánként 3-3 alkotást díjaznak, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny első helyezettjei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt.

Az az iskola, illetve óvoda, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2016”, illetve a „Legkreatívabb óvoda 2016” címet, mely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Várjuk az alkotásokat!

Letölthető dokumentum(ok):

http://gyor.katasztrofavedelem.hu/hirek/2924-alkotoi-palyazat-ovodasoknak-altalanos-es-kozepiskolasoknak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.