Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 14. 09:15, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Az Argo-akció, Daniel Day-Lewis és Jessica Chastain a legjobbak

 Az Argo-akció, Daniel Day-Lewis és Jessica Chastain a legjobbak

Az Argo-akció című filmnek, Daniel Day-Lewisnak és Jessica Chastainnek ítélték oda a legfontosabb kategóriákban a Golden Globe-díjat Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel.

Az Argo-akció, amely egy - az 1979-es teheráni túszdráma idején végrehajtott - amerikai mentőakció történetét dolgozza fel - lett a legjobb drámai alkotás. A film rendezője, Ben Affleck is Golden Globe-ot kapott, három nappal azután, hogy ebben a kategóriában nem sikerült elnyernie az Oscar-jelölést.
Az Argo-akció mellett az est másik nagy győztese A nyomorultak volt, amelyet a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók a legjobb musicalnek ítéltek. A Jean Valjeant megszemélyesítő Hugh Jackman kapta a legjobb színésznek járó elismerést a musical/vígjáték kategóriában, ugyanebben a műfajban pedig a Fantine-t alakító Anne Hathaway vitte el a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.
A legjobb drámai filmszínésznek járó elismerést Daniel Day-Lewis nyerte el a Lincoln elnök életéről Steven Spielberg rendezésében készült alkotás címszerepéért. A 12 Oscarra jelölt Lincoln, amelyet a Golden Globe-on összesen hét kategóriában terjesztettek fel, és amelyet maga Bill Clinton volt elnök konferált fel a díjkiosztó gálán, vasárnap ezt az egyetlen díjat kapta. Ugyancsak elmaradt a várakozásoktól a Pi élete című film, amely Mychael Danna komponista jóvoltából csak a legjobb filmzene kategóriában győzött.
A legjobb drámai filmszínésznőnek Jessica Chastaint, az Oszama bin Laden likvidálásáról szóló Zero Dark Thirty főszereplőjét találták. Musical és vígjáték kategóriában a hölgyek közül Jennifer Lawrence lett a díjazott, a Napos oldal című film női főszerepéért.
A Django elszabadul című western rendezője, Quentin Tarantino a történet forgatókönyvéért vehette át az arany földgömböt, a filmben szereplő osztrák Christoph Waltz a legjobb mozifilm-mellékszereplő lett.
A díjátadón további osztrákok is felvonultak: a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat Michael Haneke vehette át a Szerelem című, öt Oscarra jelölt alkotásáért. A kategóriát - Sylvester Stallone társaságában - Arnold Schwarzenegger, Haneke honfitársa konferálta fel.
A várakozásoknak megfelelően Adele és Paul Epworth Skyfall című Bond-betétdalát ítélték a legjobbnak.
A legjobb tévéfilm a Sarah Palin alelnökjelöltségének történetét feldolgozó Versenyben az elnökségért című film lett, amely besöpörte a kategória legjobb színésznőjének (Julianne Moore) és legjobb mellékszereplőjének (Ed Harris) járó elismerést is.
Tévéfilm és minisorozat kategóriában a legjobb színésznek Kevin Costnert ítélték. A filmcsillag a főszereplője annak a Hatfields and McCoys című sorozatnak, amely két klán véres viszályát dolgozta fel a 19. századi Kentucky, illetve Nyugat-Virgina vidékén. A legjobb női mellékszereplő a minisorozatok/tévéfilmek között Maggie Smith lett a Downton Abbey révén.
A legjobb drámai tévésorozatnak járó Golden Globe-díjat a Homeland című széria kapta. A Homeland két főszereplője, Damian Lewis és Claire Danes lett a legjobb színész, illetve színésznő a drámai sorozatok mezőnyében. A legjobb vígjáték-sorozat a Girls lett, ennek főszereplője, Lena Dunham elnyerte a kategóriában a legjobb női főszereplő díját. A férfiaknál Don Cheadle-t találták a legjobb vígjátéksorozat-főszereplőnek a Gátlástalanok című szériában nyújtott alakításáért.
Jodie Fostert színész-rendezőt a gálán Cecile B. DeMille-életműdíjjal tűntették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.