Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 22. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: infocsajok

Botrányos életű divatdiktátorok

 Botrányos életű divatdiktátorok

Hiába hirdeti a divat a tökéletességet, azért néha a divatvilág sem mentes a botrányoktól és tragédiáktól.

A sajtótól volt hangos a napokban megjelent hír, miszerint börtön vár a Dolce & Gabbana divatház két tervező párosára Domenico Dolce és Stefano Gabbana-ra. A vádak szerint nagy mennyiségű bevételt nem jelentettek be, az adócsalást nagyon szigorúan büntetik, főleg külföldön. A bíróság 1év 8hónap büntetést szabott ki rájuk.

Az olasz designerek közt ők a legjobbak, nagyon egyedi a kollekciójuk és a legjobb minőséget használják fel az igazi csipkétől kezdve a kasmírig. Reméljük, hamar visszatérnek, hogy újabb káprázatos ruhakölteményekkel varázsolják el a márkához hű vevőiket.

Marc Jacobs más ötleteit nyúlja?

Nagy botrányt kavart egy magyar lány könyve és blogja amiben azt állítja, hogy Marc Jacobs a Louis Vuitton- ház kreatív igazgatója az ő ötleteit másolja már évek óta, ezeket nemcsak Louis Vuitton kampányhoz használja fel, hanem saját márkájához Marc by Marc Jacobhoz. A legújabb híresztelések arról szólnak, hogy hamarosan lejár a szerződése és lehet, hogy nem kötnek vele újabbat.

Esélyesnek tartják erre a posztra a Balenciaga volt kreatív igazgatóját Nicolas Ghesquiére-t. A Louis Vuittonnak már évek óta nagyon magas pozícióban elfoglalt helye van a divatban, egy új designer sok változást vihet bele a kollekciókban, remélhetőleg újabb sikeres évet zár majd az LVHM.

Antiszemitizmus a Diornál - John Galliano brit divattervező, aki évek óta Dior ház kreatív igazgatója valamint saját márkája, ami saját nevével fémjelzett szintén nagy népszerűségnek örvend.

2011-ben azonban fordult a kocka, amikor is egy francia kávézóban antiszemita megjegyzéseket tett egy párra, valamint nyilvánosságra került egy videó, amiben kijelentette, hogy szereti Hitlert.
A Diorház azonnali hatállyal menesztette. A sztárok közül is voltak, akik felszólaltak ez ügyben. Galliano bocsánatot kért antiszemita megnyilvánulásáért.

A vezeklésnek meglett az eredménye, a divatvilág kezd megbocsátani neki, és 2év után Oscar de la Renta stúdiójában kezdte el a tervezést újra. Talán tisztalappal kezdheti a tervezést és folytathatja a csodálatos kollekciók tervezését a Diornak.

Gianni Versace - a mester, aki korán távozott

A 70es években nagy népszerűségnek örvendett a Versace divatház, élén Gianni Versaceval. Sajnos nem sokáig élvezhette a sikert, ugyanis 1997-ben séta közben lelőtték. A céget mai napig húga Donatella Versace vezeti, valamint 50% tulajdoni résszel rendelkezik Donatella lánya Allegra Versace.

A divat a fényűzésről és az önkifejezésről szól, de akármennyire meseszerű és tökéletesnek tűnik, mégis tele van botrányokkal.

Friesz Andrea

Címkék: botrány, designerek, divat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára