Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 07. 15:09, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Győr megyei kormányhivatal: védművet fel nem adnak, védvonalat nem vágnak át

 Győr megyei kormányhivatal: védművet fel nem adnak, védvonalat nem vágnak át

Védművet, gátat fel nem adnak, védvonalat más település védelme érdekében nem vágnak át, a védekezés jelenlegi szakaszában gátszakadás nem történt.

Az árvízi védekezésben részt vevők és a védekezés irányítói megdöbbenéssel párosuló felháborodással fogadják, hogy megfeszített erőfeszítéseiket minden rémhírek kérdőjelezik meg - írták.Közlésük szerint a Győrújfalunál lesuvadt, mostanra újraépített töltésfalrész magassága elegendő, de "tekintettel a felfokozott helyzetre", azt a nap folyamán tovább magasítják.

Lassabban épül ugyanakkor a falu felöli oldalon a kavicspaplan, mert a fakadóvizek miatt magasabb vízszintek alakultak ki.Azokon a szakaszokon, ahol rézsű csúszását észlelik, bordás megtámasztásokat alakítanak ki. A megtámasztás befejeztével a magasítási munkák dupla csatárlánccal tovább folytatódnak. A jelenlegi helyzet a magasítás folytatását nem akadályozza, a töltésen elrendelték a túlbiztosítás kiépítését - olvasható a közleményben.

Címkék: árvízú, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.

2024. Április 15. 08:14, hétfő | Helyi

Zenéről és költészetről – Ákos volt a vendégünk

Három fővárosi előadás után három vidéki városban is láthatja a közönség az Ákos szólókarrierjét összefoglaló előadást. Az Ákos Harminc Év grandiózus, megható és különleges. Győr az első helyszín.