Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 07. 17:12, péntek | Belföld
Forrás: InfoGyőr

Kávészünet Slam Turné @ Bridge: Fényképes beszámoló

 Kávészünet Slam Turné @ Bridge: Fényképes beszámoló

Fényképes beszámoló a Kávészünet zenekar és a Slam Poetry találkozásáról Győrben

Sikeresen zajlott le tegnap este a Kávészünet zenekar és a Slam Poetry találkozása Győrben, a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub színpadán.


"A Slam Poetry a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith („Slampapi”) kezdeményezésére.

Kicsit rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek.

Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!"

A Bridge felső szintje szinte megtelt, néhányan a bárpult melletti részen pihenve kivetítőről nézték a fellépőket, de a többség a szinpad előtt tömörült.

A házigazda Roland Wolfie Farkas (Punnany Massif) fokozta a hangulatot.

A sztárvendég és közreműködő Saiid (Akkezdet Phia), személyes kedvencünk, nem okozott csalódást.


Az esemény fényét tovább emelték a Slam Poetry Győr slammerei.


A zenei aláfestésben illetve közös produkciókban a Kávészünet eggyüttes közreműködött.


Reméljük, hogy még számos Slam Poetryrendezvény lesz kis városunkban, így támogatva a kultúrát és a tehetséges fiatalok megmutatkozásának lehetőségét.

Fotók: Nagy Péter (Streetphoto Győr)

Egy kis SLAM történet:

"A hazai slam mozgalmat a budapesti Műcsarnok indította el 2006 februárjában Budapest Slam nevű rendezvényével, amit költők és rapperek csatájaként tartanak számon. Egy évre rá következett a folytatás, a Budapest Slam 2, nemzetközi vendégekkel kiegészülve. Egy évvel később, 2008 januárjától a Ludditákból ismert Fiáth Titanilla (Tita) és akkor még három kevésbé ismert, de lelkes Slam-rajongó – Mavrák Katalin (Hugee), Matits István (Id) és Prekopcsák Zoltán – havi rendszerességgel kezdett szervezni Slam Poetry esteket egy budapesti étterem, a Kőleves pincehelyiségében. Megalakult a Slam Poetry Budapest (SPB), mely az előző két év mintáját látva minden alkalommal megadott egy témát, de újításként tíz szavas versenyt is rendeztek.

2009 őszén rendezték meg Berlinben az Első Európai Slam Napokat , melyen közel 200 slammer vett részt 17 országból, köztük több magyar is képviseltette magát.

2012. október 7-én újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai slam poetry története, ekkor került megrendezésre a I. Országos Slam Poetry Bajnokság a Trafóban. Ennek győztese, Süveg Márk Saiid képviselte Magyarországot Antwerpenben, a 2012-es European Slampionship elnevezésű rendezvényen. Ezt követte 2013 tavaszán az I. Országos Team Slam Bajnokság."

http://slampoetry.hu/
https://www.facebook.com/SlamPoetryHungary

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: