Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2016. Április 15. 12:41, péntek | Helyi
Forrás: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, video: Drót, SZARKA FEDOR GUIDO

Tárlatvezetés a Rómer Flóris Művészeti Múzeumban: Szarka Fedor Guido ÁRATI című kiállítása

 Tárlatvezetés a Rómer Flóris Művészeti Múzeumban:  Szarka Fedor Guido ÁRATI című kiállítása

A Rómer Flóris Művészeti Múzeumban Szarka Fedor Guido ÁRATI című kiállításában tart tárlatvezetést 2016. április 16-án, szombaton 15.00 órától. Helyszín: Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.).

Válogatás az elmúlt 7 év rajzaiból, akvarelljeibő, tusrajzaiból, objektjeiből és néhány a digitális kísérletekből, több, mint 400 négyzetméteren a gyönyörű Esterházy-palota két szintjén.

Az āratī szó jelentése megörvendeztetés. A mai hinduizmus egyik legjellemzőbb szertartása.
Az āratī szimbolikus felajánlás Isten kiengesztelésére, kedvének megnyerésére. A felajánlás legfontosabb és leglátványosabb eleme a láng, amely általában egy olajjal vagy ghível töltött kis mécses formájában jelenik meg. A felajánlásban gyakran szerepel még füstölő, virág és gabona.

Az emberiség számára három ajándék adatott meg. Az egyik a filozófia, a második a vallás és a harmadik a művészet. - mondta Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője április elsején Győrben, a Rómer Flóris Múzeumban, ahol ezekkel a szavakkal nyitotta meg Szarka Fedor Guido nagyszabású kiállítását. DRÓTos videónkon keresztül most meghallgathatjátok a megnyitóbeszédet és belepillanthattok a kiállításba, amely 2016. május 1-ig látogatható.

A művészről pár szóban:

"1974-ben születtem Szentesen. Gyermekkoromat Bábolnán és Árpádhalmán töltöttem. Sárváron voltam gimnazista , Szombathelyen a Derkovits Művészeti Szabadiskolába jártam, ahol Masszi Feri megerősített a kis dolgok nagyságában, Takács Tibi anatómiára és játékra oktatott, Tóth Csabával megtörtént velünk a Művészet. Érettségi után Budapesten lettem Dekoratőrképzős, Színitanodás és Corvin Rajziskolás. A Corvinban Lévai Ádám tanított a Grafika alapjaira és szeretetére. 1996-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója lettem. Képgrafika szakon König Róbert osztályába jártam, mestereim Kiss Tibor, Somorjai Kiss Tibor és Baranyay András voltak. 2000-ben a Hágai Királyi Képzőművészeti Akadémia ösztöndíjasa voltam, 2001-ben Képgrafikusművész Diplomát kaptam. Azóta szellemi szabadfoglalkozású vagyok. Munkáimat több csoportos és önálló tárlaton láthatták az érdeklődők."

Szarka fedor Guido "Lebeg mert szép" című alkotása:

A kiállítás megtekinthető: 2016. április 1 – május 1.

A program belépődíjjal látogatható.

A kiállításra mindenkit szeretettel várnak!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.