Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 31. 07:15, szerda | Külföld

100 éves a Lufthansa légitársaság logója

100 éves a Lufthansa légitársaság logója

1918-ban Otto Firle építész-grafikus a Lufthansa elődje, a Deutsche Luft-Reederei részére tervezte a stilizált darut, ami a márka szimbólumává vált.

A Lufthansa különleges kiállítással ünnepli a logó születésének 100. évfordulóját: kiállítja az elmúlt évtizedek ritkaságait a céges archívumból Frankfurtban, a Lufthansa Repülési Központjának előcsarnokában. A kiállítási tárgyak végigkalauzolják a látogatót a formatervezés történetén. Több mint 60 eredeti tárgy mutatja be a daru 100 évét, és az érdeklődők a Lufthansa formatervezési és márkaépítési tevékenységének főbb mérföldköveivel is megismerkedhetnek. A kiállítást grafikus elemek, formaruhák, animációk és történelmi filmfelvételek teszik játékossá és interaktívvá.

A Lufthansa időutazásra hívja a látogatókat, amelynek kezdetén ugyanúgy becsomagolják bőröndjüket, mint egy valódi utazásnál, a végén pedig a repülés élményét is megtapasztalhatják. Számos interaktív, audiovizuális és digitális elem hozza közel hozzájuk a Lufthansa történetét.

Az elsősorban a Lufthansa dolgozóinak szánt kiállítás február 28-ig a nagyközönség előtt is nyitva áll, hétfőtől péntekig, reggel 9 és délután 6 óra között. Január 27-én és 28-án (szombaton és vasárnap) délelőtt 10 és délután 4 óra között várja a kiállítás a formatervezés és a repülés iránt érdeklődőket a Lufthansa Repülési Központjában, az Airportring, 60564 Frankfurt cím alatt.

Forrás: turizmus.com

Fotó: turizmus.com - A stilizált daru rajza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).