Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 18. 10:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: gyorietokc.hu

100 meccsen veretlen a Győri Audi ETO KC hazai pályán a bajnokságban!

100 meccsen veretlen a Győri Audi ETO KC hazai pályán a bajnokságban!

37-23-ra nyertünk a Vác ellen, ez volt zsinórban a 100. veretlenül megvívott bajnokija Görbicz Anitáéknak!!!

Radicevic, Gros, Löke, Lekic, Amorim és Kovacsics összeállításban kezdtük a meccset, a kapuban Pálinger állt. Misi szerezte az elő gólt, erre Klivinyi válaszolt gyorsan, majd a másik szélről is betaláltunk Radicevic révén. Tápai egyenlített, majd Lekic jött(3-2), Barján egalizált majd Gros is betalált. Bő háromperces gólcsendet követően Amorim növelte előbb kettőre, majd háromra az előnyünket(6-3). Duda remekül élt a játékkal, védekezésben labdát lopott, amivel végig ment és be is lőtte a ziccert. Uhrakova is betalált a váciaknál(7-4), Lekic duplázta meg góljai számát, majd Duda harcolt ki hetest, amit Görbe értékesített(9-4). Baross találata után az első negyed óra telt el a meccsből és beállt az Orbán-Hornyák- Görbicz trió. 10. gólunkat Löke szerezte majd meglőtte 11 találatunkat is. Klivinyi szépített a19. perc elején. Orbán Adrienn szemfülességből jelesre vizsgázott, amikor egy kipattanót az elalvó védő és a kapus előtt megszerzett majd az üres hálóba dobta. Görbe helyett Lekic jött vissza a meccsbe, majd Duda lőtt szép gólt, és Misi ismét betalált a szélről(14-6). Fülöp lőtte a 7. vendég gólt, majd Amorim kapott kiállítást. Emberhátrányban Löke volt eredményes, majd Tápai talált be(15-8), de Orbán is betalált Juhásznak. Löke parádés góllal szórakoztatta a közönséget, majd Barján jött, aztán Orbán majd Klivinyi gólja(18-10). Egy perc volt hátra az első félidőből, mikor Orbisz negyedszer is betalált, majd Löke érkezett és 10 gólos, 20-10-es győri vezetéssel mehettünk pihenni.

A második játékrészt Uhrakova, majd Kovacsics gólja nyitotta. Erlt talált be vendégrészről, majd Gros lőtt egy szép nagy bombát, de ez semmi volt Heidi Löke parádés találatához képest. Amorim is betalált(24-13), majd Lekic is kínaiból. Potyogtak a gólok, Uhrakova majd Radicevic is eredményes volt, Lekic pedig szólózott egyet szép góllal a végén(27-14). Barjánra nem figyeltünk, így a fiatal váci lány újfent betalált, majd Löke volt ismét eredményes. Jokka labdát lopott végigvitte, és parádésan ejtette meg a vendégkapust. Kovacsics gólja után 15-tel vezettünk(30-15), majd Löke érkezett nyolcadszor a meccsen. Radicevic roppant önzetlenül Löket hozta kínaival helyzetbe, utóbbi köszönte és belőtte a ziccert. Klivinyi góljára Lekic válaszolt(33-16). Szűk negyed óra volt hátra, jöttek a fiatalok: Planéta, Schatzl, Tóth is. Kovacsics meglőtte a 49. percben ötödik gólját a találkozón, majd Petrovics talált be Lunde-nak. Klivinyi faragott még egy picit a hátrányukon(34-18), majd kettős emberhátrányba kerültünk, mely alatt nem kaptunk egy gólt sem. Baross meglőtte a Vác 20. találatát, majd Planéta köszönt be. Uhrakova gólja után Orbán cunderezett egy szépet. Uhrakova megint betalált, erre Planáta lőtte egy nagy gólt, Klivinyi is betalált. 37-23 a vége!

Eédekesség, hogy ez volt kereken a 100. hazai mérkőzést melyet zsinórban veretlenül vívtak meg a Győri Audi ETO KC női kézisei. Ahhoz, hogy a legutolsó vereséget megkeressük, jó sokat kell az évkönyvekben visszalapozni. 2004. szeptember 26-án a Dunaferr SE érkezett Győrbe a Graboplast ETO KC vendégeként. Az akkor még csúcson lévő vendégek 16-13-as félidőt követően 31-25 arányban győztek a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A hazai vereség ellenére az alapszakaszt, majd a rájátszást is a Győri Graboplast ETO nyerte. A szeptemberi mérkőzésen még senki nem gondolta, hogy hosszú időre ez lesz az a mérkőzés, amin hazai pályán, bajnoki mérkőzésen pontot veszít az ETO csapata. Azóta eltelt majd nyolc év, és a csapat mindvégig megőrizte hazai veretlenségét. A száz mérkőzés alatt 67 játékos kapott lehetőséget a zöld-fehéreknél, hogy győzelemre segítse csapatát. Voltak olyan játékosok, akik csak egy-két mérkőzésen szerepeltek, de nyolc játékos ötvennél többször lépett pályára. A csúcstartó Vérten Orsolya, aki 89 mérkőzést játszott, megelőzve a 82 alkalommal szerepelt Görbicz Anitát és a 76 mérkőzést játszó Aurelia Bradeanut.

A legtöbb gólt azonban Görbicz Anita szerezte, pontosan 489 gólt. Mögötte Vérten Orsolya 391, Aurelia Bradeanu 309 gólig jutott. 12 játékos lőtt 100-nál több gólt.
A 100 mérkőzést 21 csapat ellen vívtuk meg, legtöbb mérkőzést – 12 – a Debrecen és a Ferencváros ellen játszottuk, míg a Derecske, a Goldberger, a Hunnia, a Makó, a Nyíradony és az Újbuda egy-egy alkalommal vizitált Győrött.
Gratulálunk a csapatnak a jubileumi győzelemhez, és azt kívánjuk, hogy hosszú ideig ne szakadjon meg ez a szép sorozat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.