Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 03. 06:16, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

103 napig küzdött a H1N1-el a tanárnő

103 napig küzdött a H1N1-el a tanárnő

Három és fél hónap után elhagyhatta az intenzív osztályt az az 53 éves nagykanizsai tanárnő, aki még november közepén került a Kanizsai Dorottya Kórházba, a H1N1-vírus súlyos szövődményei miatt – közölte Brünner Szilveszter, a na

Az újinfluenzával kezelt tanárnő 103 napig volt olyan súlyos állapotban, hogy intenzív ellátásra szorult - közölte a főorvos. Hétfőn került át az intenzívről a belgyógyászati osztályra, ahonnan valószínűleg pár hét múlva mehet haza.

A pedagógust csaknem két és fél hónap mesterséges lélegeztetés után február elején vették le a gépről. Brünner Szilveszter korábban elmondta: két hónapnyi mesterséges lélegeztetés után kezdetben csak néhány órára vették le a gépről a beteget, február eleje óta azonban már folyamatosan önállóan lélegzik.

A nagykanizsai tanárnő a fertőzés előtt krónikus légzőszervi betegséggel is küzdött. Ennek ellenére nem kapott oltást a H1N1-vírusa ellen.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő