Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Február 20. 16:02, kedd | Helyi

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

Születésnapja alkalmából köszöntötte Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata is a 104 éves Iván Jánosné Erzsi néni, aki lányaival az alpolgármestert.

Erzsi nénit nádorvárosi lakásában látogatta meg dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Borsi Róbert önkormányzati képviselő és újságírók, hogy a város nevében felköszöntsék az egyik legidősebb győri lakót.

Az idős hölgy felelevenítette gyerekkorát, Vasváron nevelkedett tisztes szegénységben nyolc testvérével együtt. Mindig rengeteget dolgozott, a munka szeretetét szüleitől kapta, s úgy érzi, ez az, ami a mai napig élteti. Ez lehet szerinte a „titok”, az ő hosszú életének titka.

Lányai korábban mesélték, mielőtt iskolába vitte őket, már kint volt a mezőn, utána újra munkába állt, éjjel főzött és mosott a családra, de arra mindig volt ideje, hogy a gyerekek elé menjen az iskolába, hogy együtt lehessenek. Győrbe '61-ben került a család, Erzsi néni a Keksz- és a Richards gyárban dolgozott, nyugdíj után pedig a Kesztyűgyárban tevékenykedett még több mint öt évig.

Erzsi néni egy ideje rosszul lát, nagyothall és az ízületei sem a legjobbak már, de sokat mosolyog, s a memóriája is jól működik. Két lányától, két unokájától és a hat dédunokájától rengeteg szeretet kap. Az évfordulókon mindig összejön a nagy család, nyáron pedig az egyik dédunokája lakodalmában is éjjelig a szeretteivel volt, s minden idősnek azt kívánja, hogy így bánjanak velük, mint ahogy Erzsi nénivel is a gyerekek.

Forrás: gyorplusz.hu

Írta: Zoljánszky Alexandra
Fotó: Kun Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.