Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2018. Február 20. 16:02, kedd | Helyi

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

Születésnapja alkalmából köszöntötte Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata is a 104 éves Iván Jánosné Erzsi néni, aki lányaival az alpolgármestert.

Erzsi nénit nádorvárosi lakásában látogatta meg dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Borsi Róbert önkormányzati képviselő és újságírók, hogy a város nevében felköszöntsék az egyik legidősebb győri lakót.

Az idős hölgy felelevenítette gyerekkorát, Vasváron nevelkedett tisztes szegénységben nyolc testvérével együtt. Mindig rengeteget dolgozott, a munka szeretetét szüleitől kapta, s úgy érzi, ez az, ami a mai napig élteti. Ez lehet szerinte a „titok”, az ő hosszú életének titka.

Lányai korábban mesélték, mielőtt iskolába vitte őket, már kint volt a mezőn, utána újra munkába állt, éjjel főzött és mosott a családra, de arra mindig volt ideje, hogy a gyerekek elé menjen az iskolába, hogy együtt lehessenek. Győrbe '61-ben került a család, Erzsi néni a Keksz- és a Richards gyárban dolgozott, nyugdíj után pedig a Kesztyűgyárban tevékenykedett még több mint öt évig.

Erzsi néni egy ideje rosszul lát, nagyothall és az ízületei sem a legjobbak már, de sokat mosolyog, s a memóriája is jól működik. Két lányától, két unokájától és a hat dédunokájától rengeteg szeretet kap. Az évfordulókon mindig összejön a nagy család, nyáron pedig az egyik dédunokája lakodalmában is éjjelig a szeretteivel volt, s minden idősnek azt kívánja, hogy így bánjanak velük, mint ahogy Erzsi nénivel is a gyerekek.

Forrás: gyorplusz.hu

Írta: Zoljánszky Alexandra
Fotó: Kun Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 09:15, szombat | Helyi

A Mikulás a győri Vásárcsarnokba is ellátogat

A szokásos, gazdag karácsonyi árukínálat mellett idén meglepetés várja a vásárlókat december 6-án a győri vásárcsarnokban. – írja a Győr-Szol.

2023. December 02. 08:16, szombat | Helyi

Korszerűbb lett a hulladékgazdálkodás

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Győr és környéke hulladékgazdálkodását.

2023. December 02. 07:16, szombat | Helyi

Az adventi időszakban megnő a lakástüzek száma

Decembereben jelentősen megnő a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan több, mint 20 otthon gyullad ki, vagyis szinte minden órára jut egy lakástűz.

2023. December 01. 09:15, péntek | Helyi

Kiválóan szerepeltek a UNI-Győri Úszó SE úszói Gödöllőn

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: Az idei évtől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői.