Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 11. 07:29, kedd | Belföld
Forrás: Capital Communications

11 ezer jövőnek szóló üzenetet gyűjtött össze az EDF DÉMÁSZ az Időkapszula kampányban

11 ezer jövőnek szóló üzenetet gyűjtött össze  az EDF DÉMÁSZ az Időkapszula kampányban

Az EDF DÉMÁSZ, a fenntartható fejlődés jegyében februárban elindított Időkapszula kampánya keretében, két hónap alatt közel 11 ezer jövőnek szánt üzenetet gyűjtött össze országszerte. A jövőüzeneteket tartalmazó kapszulákat ma d

A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő szegedi székhelyű áramszolgáltató eddigi legnagyobb környezettudatossági akciójának, az Időkapszula kampánynak az volt a célja, hogy a társadalom figyelmét a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára irányítsa. A február 26-a és május 7-e között Szegeden, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Baján, Pécsen és Budapesten zajló kampány során bárki megfogalmazhatta a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatta vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.

„Örömmel jelenthetem ki, hogy a kampány sikeres volt. Országszerte 9 városban, több mint 11 ezer jövőnek szánt üzenet gyűlt össze. A kampányban résztvevő hírességek, sportolók mellett fiatalok, idősebbek, gyerekes családok ezrei gondolták úgy, hogy ma lehet és kell is tenni azért, hogy egy 2030-ban is élhető jövőt teremtsünk mindannyiunk és főleg gyermekeink, a jövő generációi számára. Ezek a kis kapszulák, melyeket most elhelyezünk, és 2030-ig megőrzünk ebben az emlékműben, húsz évig szolgáljanak biztosítékul és tanúságtételül arra, hogy nem csak leírtuk, de be is tartjuk egy élhető holnap megteremtése érdekében vállalt ígéreteinket" - mondta el Thierry Le Boucher, az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója az emlékmű avatásán, majd hozzátette: „Húsz év múlva, 2030. május 7-én szeretettel várunk vissza mindenkit, hogy az emlékműben elhelyezett kapszulákat kibontva, együtt ünnepeljük meg: betartottuk ígéreteinket."  

A szegedi Napfényfürdő előtti téren felavatott emlékmű világviszonylatban is egyedülálló: ez az első köztéri alkotás, amely Losonczi Áron szabadalma alapján, pixelbeton elemekből készült. A Rosta Csaba és Pados Melinda által megálmodott szobor jól tükrözi a kampány alapgondolatát: az emlékmű az elhelyezett napkollektorok segítségével a nap energiáját összegyűjti, majd a tárolt energiát innovatív technikai megoldások - napkollektor, ledvilágítás - segítségével mesterséges fénnyé, színekké alakítja, mely mostantól kezdve húsz éven át minden este fényjátékkal örvendezteti meg az arra járókat.

„A szobor egy szabadon álló, messziről látható térbeli együttes, melynek egyes alkotóelemei külön-külön is mögöttes jelentéssel, feladattal bírnak. Megalkotása során célunk volt, hogy a szobor folyamatosan képviselje a 2010-ben rendelkezésre álló új anyagok, technikák esztétikáját, valamint hogy a fény - mint a fő téma, az energia vizuális megjelenítése - olyan asszociációkat indítson útjára, mely a művészeti és a tudományos életben is új irányokat, új ösvényeket jelölhet ki" - mondták el a szobor alkotói, Rosta Csaba és Pados Melinda az ünnepélyes avatón.

További információ az EDF DÉMASZ Zrt-ről

  

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. mintegy 760 ezer lakossági és vállalati ügyfélnek szolgáltat villamos energiát Magyarországon. A vállalatcsoport közel 1500 munkavállalót foglalkoztat és mintegy 31600 kilométernyi hálózatot üzemeltet.

  

További információ az EDF Csoportról

  

Az EDF Csoport - az európai energiapiac egyik vezető szereplője - integrált energiaipari vállalat, mely a villamos energiával kapcsolatos folyamatok minden területén jelen van: termelés, szállítás, elosztás, ellátás és kereskedelem. A Csoport az európai villamosenergia-termelés élvonalában foglal helyet. Franciaországban főként atomenergia- és vízenergia-termeléssel foglalkozik, és kimenő teljesítményének 95%-a nem jár CO2-kibocsátással. Az EDF franciaországi szállító és elosztó leányvállalatai 1,274,000 km kis- és középfeszültségű légvezetéket és földkábelt, illetve kb. 100,000 km nagyfeszültségű rendszert üzemeltetnek. A Csoport világszerte több mint 38 millió ügyfelet lát el energiával és szolgáltatásokkal, amelyből több mint 28 milliót Franciaországban. A Csoport konszolidált árbevétele 2009-ben 66.3 Md € volt, amelynek 49%-át Európában valósította meg (Franciaországon kívül). Az EDF-et jegyzik a Párizsi Tőzsdén a CAC-40 mutatóval.

  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.