Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 05. 14:29, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

12 ezren küzdenek az árvíz ellen

12 ezren küzdenek az árvíz ellen

Eddig 2300 embert kellett kitelepíteni az árvíz illetve belvíz miatt országosan, legtöbbjüket Borsod megyéből. A védekezésben összesen 12 ezren vesz részt, közülük 10 ezren ugyancsak Borsod megyében segítenek.

Országosan eddig 2300 embert kellett kitelepíteni az árvíz illetve belvíz miatt országosan, közülük kétezren Borsod megyeiek. A védekezésben 12 ezren vesznek részt, ebből 10 ezren Borsod megyében segítenek. Továbbra is itt a legkritikusabb a helyzet. Dobson Tibor, a miniszteri biztos, Bakondi György szóvivője elmondta: fel vannak készülve még több ezer ember ideiglenes elhelyezésére is. A védekező erők hétharmadát egyébként valamilyen szervezet - tűzoltók, rendőrök, katonák, a büntetés-végrehajtás emberei - illetve önkéntesek, míg egyharmadát a lakosság teszi ki.


Borsod megyében összesen 131 településen folyik a védekezés, ebből 46 esetében intenzíven. Ebben a megyében összesen 15 olyan település van, amelyet közvetlen veszély fenyeget. A legtöbb feladat a Bódva és a Hernád mentén van, itt ugyanis várható további árhullám. Felsőzsolca 70 százaléka van víz alatt a helyiek szerint - a település utcáit hajnalban árasztotta el a Bódva. A Hír Televízió tudósítójának beszámolója szerint folyamatos az árvíz elleni védekezés, az elárasztott utcákból menekítik az embereket, háziállatokat. A mentésbe a honvédség is bekapcsolódott. Hajnalban 3-4 vályogház is összedőlt a településen, a lakóknak nem esett bajuk.


Helikopterek is segítik az árvíz elleni védekezést Gesztelyen, ahol korábbi hírek szerint több ház megroggyant és bármikor összedőlhet.

Borsodon kívül Nógrád megyében, különösen Pásztó, Hasznos és Ipoly térségében van szükség intenzív védekezésre, de Baranya, Pest és Bács-Kiskun megyében is nagy erőkkel zajlanak a munkálatok.

(hírTV, FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -