Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2010. Január 05. 14:08, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a volt birkózót, aki másfél éve féltékenységből agyonverte élettársát Miskolcon. A férfi jelenleg is börtönben van, az elfogásakor ugyanis rátám

2008 májusában azzal gyanúsította meg a nőt, hogy az félrelépett a szomszédban lakó, mozgássérült férfival. Emiatt úgy döntött, hogy mindkettejüket alaposan helybenhagyja. Először a férfihoz rontott be, elvette tőle a járóbotját, amit szabályszerűen széttört a sértett fején, majd hazament és az élettársát is összeverte. A nőt amellett, hogy többször megütötte, mintegy 10-20 méteren át vonszolta a kertben, majd átdobta a szomszéd kertjébe a már eszméletlen nőt, aki rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség ez alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a volt sportolót, aki viszont azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt. A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlottnak szerint számolnia kellett volna azzal, hogy hatalmas erőfölénye miatt könnyűszerrel az élettársa halálát okozhatja; ez alapján első fokon 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Az illetőt egyébként már a hétfői ítélethirdetésre is börtönből állították elő, az elfogásakor ugyanis rátámadott a rendőrökre is, ami már korábban másfél év szabadságvesztésre ítélték. A mostani ítélet még nem jogerős, a védelem ugyanis fellebbezést nyújtott be vele szemben, téves minősítésre hivatkozva, illetve enyhítés végett.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 09:45, péntek | Kék hírek

Halálos motoros baleset történt a 85-ös úton

Meghalt egy motoros miután frontálisan nekihajtott egy kisteherautó a 85-ös úton Rábapatona közelében.

2019. December 06. 07:11, péntek | Kék hírek

Drogkereskedő testvérpárt ítéltek el Salgótarjánban

Drogkereskedő testvérpárt ítélt három, illetve három év négy hónap börtönbüntetésre a Salgótarjáni Járásbíróság jogerősen csütörtökön - közölte a Nógrád megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2019. December 05. 07:20, csütörtök | Kék hírek

Lakástűzben meghalt egy idős asszony Csanádpalotán

Egy idős asszony meghalt, amikor szerda hajnalban leégett egy régi parasztház Csanádpalotán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2019. December 05. 05:00, csütörtök | Kék hírek

Óriási összegű pénzmosást előztek meg egy nemzetközi akcióban

Magyarországon 1,2 millió eurós kárt előztek meg egy pénzmosás elleni nemzetközi akció keretében - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.