Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2010. Január 05. 14:08, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a volt birkózót, aki másfél éve féltékenységből agyonverte élettársát Miskolcon. A férfi jelenleg is börtönben van, az elfogásakor ugyanis rátám

2008 májusában azzal gyanúsította meg a nőt, hogy az félrelépett a szomszédban lakó, mozgássérült férfival. Emiatt úgy döntött, hogy mindkettejüket alaposan helybenhagyja. Először a férfihoz rontott be, elvette tőle a járóbotját, amit szabályszerűen széttört a sértett fején, majd hazament és az élettársát is összeverte. A nőt amellett, hogy többször megütötte, mintegy 10-20 méteren át vonszolta a kertben, majd átdobta a szomszéd kertjébe a már eszméletlen nőt, aki rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség ez alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a volt sportolót, aki viszont azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt. A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlottnak szerint számolnia kellett volna azzal, hogy hatalmas erőfölénye miatt könnyűszerrel az élettársa halálát okozhatja; ez alapján első fokon 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Az illetőt egyébként már a hétfői ítélethirdetésre is börtönből állították elő, az elfogásakor ugyanis rátámadott a rendőrökre is, ami már korábban másfél év szabadságvesztésre ítélték. A mostani ítélet még nem jogerős, a védelem ugyanis fellebbezést nyújtott be vele szemben, téves minősítésre hivatkozva, illetve enyhítés végett.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 05:00, szombat | Kék hírek

Gázrobbanás történt a fővárosi piacon

Gázrobbanás történt Budapesten, a VIII. kerületi Kőbányai úti piacon péntek délután - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A rendőrség közölte: ketten megsérültek.

2019. Szeptember 20. 17:02, péntek | Kék hírek

Vádat emelnek egy csaló autószerelő ellen

A 38 éves gyanúsított nemcsak, hogy a rábízott munkákat nem végezte el, de volt, hogy az autót se adta vissza a tulajdonosának. A hajdúböszörményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 10:18, péntek | Kék hírek

Újabb módszerrel csaltak ki pénzt unokázós csalók

A legutóbbi esetnél egy bankszámlára fizettettek 1 millió forintot egy idős nővel.

2019. Szeptember 19. 14:54, csütörtök | Kék hírek

Táskával ütötte a kalauzt egy nő Ceglédbercelen

Elfogták és gyanúsítottként kihallgatták szerdán a rendőrök azt a 60 éves ceglédberceli nőt, aki még a nyáron bántalmazott egy vasúti jegyvizsgálót – közölte a rendőrség honlapján.