Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2010. Január 05. 14:08, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a volt birkózót, aki másfél éve féltékenységből agyonverte élettársát Miskolcon. A férfi jelenleg is börtönben van, az elfogásakor ugyanis rátám

2008 májusában azzal gyanúsította meg a nőt, hogy az félrelépett a szomszédban lakó, mozgássérült férfival. Emiatt úgy döntött, hogy mindkettejüket alaposan helybenhagyja. Először a férfihoz rontott be, elvette tőle a járóbotját, amit szabályszerűen széttört a sértett fején, majd hazament és az élettársát is összeverte. A nőt amellett, hogy többször megütötte, mintegy 10-20 méteren át vonszolta a kertben, majd átdobta a szomszéd kertjébe a már eszméletlen nőt, aki rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség ez alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a volt sportolót, aki viszont azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt. A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlottnak szerint számolnia kellett volna azzal, hogy hatalmas erőfölénye miatt könnyűszerrel az élettársa halálát okozhatja; ez alapján első fokon 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Az illetőt egyébként már a hétfői ítélethirdetésre is börtönből állították elő, az elfogásakor ugyanis rátámadott a rendőrökre is, ami már korábban másfél év szabadságvesztésre ítélték. A mostani ítélet még nem jogerős, a védelem ugyanis fellebbezést nyújtott be vele szemben, téves minősítésre hivatkozva, illetve enyhítés végett.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 13:08, szombat | Kék hírek

Hívatlan díler költözött a lakásba

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki zárat cserélt egy belvárosi lakásban, hogy ott kábítószert értékesítsen.

2019. Július 20. 05:01, szombat | Kék hírek

Traktorral felborult és megfulladt egy férfi Alsópélpusztán

Traktorral felborult és meghalt egy férfi pénteken a Tolna megyei Alsópélpusztán - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

2019. Július 19. 18:06, péntek | Kék hírek

További emberölési ügyekben is vizsgálják D. Csaba felelősségét

Előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a csütörtökön Magyarországra szállított D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen

2019. Július 19. 07:38, péntek | Kék hírek

Halálos baleset történt Kunszentmártonnál

A helyszínen meghalt egy kisbusz sofőrje, aki csütörtök délután Kunszentmártonnál elvesztette uralmát a jármű felett és fának csapódott.