Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2010. Január 05. 14:08, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a volt birkózót, aki másfél éve féltékenységből agyonverte élettársát Miskolcon. A férfi jelenleg is börtönben van, az elfogásakor ugyanis rátám

2008 májusában azzal gyanúsította meg a nőt, hogy az félrelépett a szomszédban lakó, mozgássérült férfival. Emiatt úgy döntött, hogy mindkettejüket alaposan helybenhagyja. Először a férfihoz rontott be, elvette tőle a járóbotját, amit szabályszerűen széttört a sértett fején, majd hazament és az élettársát is összeverte. A nőt amellett, hogy többször megütötte, mintegy 10-20 méteren át vonszolta a kertben, majd átdobta a szomszéd kertjébe a már eszméletlen nőt, aki rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség ez alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a volt sportolót, aki viszont azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt. A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlottnak szerint számolnia kellett volna azzal, hogy hatalmas erőfölénye miatt könnyűszerrel az élettársa halálát okozhatja; ez alapján első fokon 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Az illetőt egyébként már a hétfői ítélethirdetésre is börtönből állították elő, az elfogásakor ugyanis rátámadott a rendőrökre is, ami már korábban másfél év szabadságvesztésre ítélték. A mostani ítélet még nem jogerős, a védelem ugyanis fellebbezést nyújtott be vele szemben, téves minősítésre hivatkozva, illetve enyhítés végett.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.