Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 24. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: Chocolate Poker

145 milliót nyert a magyar pókeres!

145 milliót nyert a magyar pókeres!

Kwaysser Valdemár Ákos, vagy ahogy pókeres körökben ismerik, Luigi lett a legújabb világbajnoka hazánknak, amivel 145 millió forintnyi dollárt nyert a Las Vegasban zajló póker világbajnokságon, a WSOP-n. A nevezési díj 10.000 dollár, azaz

Ezzel a 617,214 dolláros eredménnyel a 27 éves Kwaysser lett Magyarország harmadik póker-világbajnoka, azaz WSOP győztese. A nyeremény mellé egy gyémántokkal díszített arany karkötő is jár, idén ez a második ékszer, ami magyar zsebbe, illetve csuklóra vándorol.  

Luigi 2005. óta pókerezik, 2009. óta a Chocolatepoker.com hivatalos játékosa. Ennek a teremnek a profija a két korábbi magyar világbajnok, Traply „Bélabácsi" Péter, aki tavaly szerzett karkötőt Las Vegasban, és Gelencsér „Iteo" Péter, aki pedig csak pár héttel ezelőtt. Polgár Kriszta szépségkirálynő épp egy napja lett a terem legújabb hivatásos játékosa, jövő héten csatlakozik a fiúkhoz Nevadában.

Nem ez a fiatal pókerjátékos első sikere, Costa Ricában 2008-ban, Olaszorságban idén is győzni tudott egy-egy jelentős versenyen, a latin-amerikai és san remoi tornákért közel 45-45 millió forinttal gazdagodott.

Ez a verseny (Pot-Limit Hold'em Championship) az egyik legrangosabb és legnehezebb mezőnyű a világbajnoksági sorozatban, ezt jelzi a 10.000 dolláros nevezési díj is.  238-an indultak, Luigi 3 napon át tartó, naponta 14 órás, testet és szellemet is próbára tevő küzdelemben érte el legújabb remek eredményét. Több tucat magyar pókerjátékos és barát drukkolta végig a döntő asztalt a helyszínen, a magyarországi fórumok hajnal óta izzottak, sőt le is fagytak a sok száz szurkoló bíztatásától.

A Chocolatepoker.com és a ChocoCasino.com egy 2009-ben alapított online póker és kaszinó szolgáltatást nyújtó oldal, elsősorban a magyar játékosokra fókuszál. 2009. decemberében névadó szponzora volt Magyarország legrangosabb élő pókerversenyének, a Budapest Poker Opennek.

A terem profi játékosai Traply „Bélabácsi" Péter, az első magyar pókervilágbajnok (WSOP), Gelencsér Péter, idei pókervilágbajnok (WSOP), Kwaysser Valdemár Ákos (Luigi), Latin American Poker Tour és Italian Poker Tour győztes, Pintér Márk, Budapest Poker Open győztes. Továbbá Rátkai István (Selindek), Fóris Attila és Andrejkovics Milán, szintén profi pókerjátékosok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!