Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2011. Szeptember 25. 09:35, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

150 alkotó 400 munkája tekinthető meg: már látogatható a győri biennálé

150 alkotó 400 munkája tekinthető meg: már látogatható a győri biennálé

Megnyílt az I. Nemzetközi Rajz- és Képgrafikai Biennále pénteken Győrött, az Esterházy-palotában.

A seregszemle témája a szerepcsere, a bemutatón 95 alkotó vonultatja fel munkáit: szabadkézi rajzokat, magas-, mély- és síknyomásos technikával, valamint szerigráfiával készült grafikai lapokat, művészkönyveket és térbeli installációkat.

Grászli Bernadett, a rendező Városi Művészeti Múzeum igazgatója a megnyitón elmondta: a kétévente sorra kerülő tárlat a hagyományos képgrafikai technikákat szeretné fókuszába állítani. A seregszemlére mintegy 150 alkotó csaknem 400 munkával jelentkezett, a magyar képzőművészeken kívül osztrák, német, szlovák, román, szerb, horvát és japán művészek küldték el műveiket. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat az alkotásokat, amelyek az Esterházy-palotában és a Napóleon-házban láthatók - tette hozzá.

A biennále csoportos kiállításához kapcsolódik Pézmán Andrea grafikusművész önálló tárlata és Bács Emese képzőművész kiállítása a Magyar Ispitában.

A megnyitón adták át a biennále díjait. A nagydíjat Molnár Zsolt, a Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója nyerte el, a győri önkormányzat díját Lukas Pompa szlovák alkotó kapta. A Városi Művészeti Múzeum díját Vörös Máté vette át. Dobson Fanni, továbbá két szlovák grafikusművész, Katarina Hutnikova és Martin Sevcovic pedig meghívást kapott a 44. Nemzetközi Győri Művésztelepre.

A biennále - amelynek megrendezését a város támogatta - október 30-ig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.