Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 10. 07:22, kedd | Belföld

150 millió forintot kell visszafizetnie az Együttnek, a jelölt visszavonul

150 millió forintot kell visszafizetnie az Együttnek, a jelölt visszavonul

Az Együtt a szavazatok 0,65 század százalékát szerezte meg. Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje a politizálástól is visszavonul.

Az eredmény a személyi változásoknál is próbatétel elé állítja a pártot, a törvény értelmében ugyanis az egy százaléknál gyengébb eredményt elérő, országos listát állító politikai erőknek vissza kell fizetniük az államtól kapott kampánytámogatást – az Együtt esetében ez legalább százötvenmillió forint – hangzott el az M1 Híradójában.

A Berni mosószert ajánlotta az összefogás ellen Juhász Péter egy videóban. Az Együtt ehhez hasonló kisfilmekkel is kampányolt. Ezekben Juhász Péter volt, hogy mosószerügynökként jelent meg, máskor pedig orvost alakított. Néhány napja pedig egy hatalmas molinót feszített ki a párt a Lánchídra, ezzel igyekezett megszólítani a választókat.

Az Együtt a baloldali összefogás részeként, a visszalépések segítségével egy egyéni képviselői mandátumot szerzett, és a szavazók 0,65 százaléka szavazott rájuk. Egy tavaly óta érvényes jogszabály értelmében az egy százalékot el nem érő politikai erőknek vissza kell fizetniük az államtól kapott kampánypénzeket.

Az M1 kérdezte az Együtt elnökét, hogy eleget tesz-e a párt a kötelezettségének, és azt is, hogy mennyi kampánytámogatást kaptak. A párt a válaszában azt írta, Juhász Péter kizárólag az M1 élő műsorában válaszol a feltett kérdésekre. Meg is hívták a stúdióba, amit ő el is fogadott, ám kora este lemondta az interjút, így a kérdésekre egyelőre nem érkezett válasz.

Az országos listát állító pártok 150 és 600 millió forint közötti állami kampánytámogatást kaphattak, attól függően, hogy mennyi képviselőjelöltet indítottak a választáson. Az eredmények alapján az Együttön kívül még további 15, egy százalék alatti párt is elesett a kampánytámogatástól. A szabályok értelmében a teljes állami juttatást vissza kell utalniuk.

Forrás: hirado.hu

Kép: mindenszo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.