Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. November 25. 20:19, csütörtök | Helyi

1500 kg élelmiszer érkezett a Győri Egyházmegyei Karitászhoz

1500 kg élelmiszer érkezett a Győri Egyházmegyei Karitászhoz

Adventhez közeledve tartósélelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen november 19-21. között, hogy karácsony előtt minél több rászoruló családot megörvendeztethessen.

Péntektől vasárnapig összesen 1467 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze önkéntesek segítségével a győri Family Centernél található ALDI élelmiszerüzletben.

A nagylelkű vásárlóktól többek között étolajat, lisztet, cukrot, rizst, száraztésztát, különféle konzerveket és befőtteket, valamint édességet kaptak. A Kariztász munkáját ezúttal több mint 20 diák önkéntes segítette. Az összegyűlt adományokat a rákövetkező napokban kiegészítették a Katolikus Karitásztól kapott kukoricakonzerv-adományokkal, illetve önkénteseink segítségével egységes dobozokba rendezték. Az adományokat december folyamán célzottan adják át a rászorulóknak.

A Győri Egyházmegyei Karitász az idei adventi „Tárjátok ki szíveteket!” program keretében december 6-ig négy gyűjtőponttal vesz részt az országos Angyalbatyu-akcióban a kárpátaljai gyerekek javára; önkéntes csoportjain keresztül további gyűjtéseket szervez karácsonyig; gyertyát gyújt a rászorulókért az „Egymillió csillag a szegényekért” akció részeként, valamint december 16-18. között saját megváltozott munkaképességű dolgozói által készített termékeit kínálja a Győri Adventi Vásárban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 20:39, szombat | Helyi

Szót értenek a világgal

Volt diákok, tanárok emlékeztek meg Baksa Kálmánról Győrben.

2021. November 27. 20:30, szombat | Helyi

Szintet lépett a szakképzés Győrben

Több, mint 140 millió forintból attak át, új, modern, az oktatást segítő szimulációs berendezést a Győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikumban pénteken.

2021. November 26. 14:09, péntek | Helyi

Energia mentők - A hőszivattyú specialista

Egy háznál, épületnél ahhoz, hogy kényelmes és komfortos érzést kapjunk, nagyon fontos a jól megtervezett, megépített épületgépészet.

2021. November 26. 14:04, péntek | Helyi

Ma nyit a jégpálya a Dunakapu téren!

Ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét az idei "jeges szezon" a Dunakapu téren.