Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2019. Február 20. 05:55, szerda | Külföld

16 ember, köztük kisgyerek is fennragadt a magasban egy élményparkban

16 ember, köztük kisgyerek is fennragadt a magasban egy élményparkban

Több tíz méter magasban ragadt 16 ember, amikor a SeaWorld nevű élménypark egyik játéka meghibásodott – írja a BBC.

Több órára a Bayside Skyride nevű játék egyik gondolájában ragadt 16 ember, 9 felnőtt és 7 fiatal a San Diegó-i SeaWorld élményparkban.

Valószínűleg egy erős széllökés miatt hibásodott meg az egyik biztosíték a játékon, így a látogatók több tíz méter magasan ragadtak, körülbelül 9 Celsius-fokban.

A szerencsétlenül járt látogatók között egy helyi televízió szerint kisgyerek és egy részlegesen lebénult ember is volt, akinek a közelmúltban stroke-ja is volt.

A tűzoltók több embert hámok segítségével mentettek ki, és az akció körülbelül 5 órán át tartott, este 11-re mindenkit lejuttattak. A mentőakciót vízimentők is segítették.

A SeaWorld azt nyilatkozta, hogy a mentőakció alatt végig kapcsolatban voltak az emberekkel, és hogy alaposan át fogják vizsgálni a játékot, mielőtt újra megnyitják a közönség előtt.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com/ SDFD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt