Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2018. Április 20. 08:00, péntek | Belföld

16 ezer forintra büntették meg a fiatal lányt, mert fagyizott a buszon

16 ezer forintra büntették meg a fiatal lányt, mert fagyizott a buszon

A Facebookon terjedt el az a történet, hogy egy érvényes bérlettel rendelkező lányt, Anitát 16 ezer forintra büntettek a BKK egyik járatán, mert fagyizott.

Mint írták, az üzletszabályzat szerint

"Az az utas, aki a felsorolt tilalmak bármelyikét megszegi, a viteldíj megfizetésétől függetlenül az utazásból kizárható, és vele szemben a BKK (…) a díjszabásban foglaltak szerint pótdíjazást kezdeményezhet. (…) Tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni."

Az üzletszabályzat kitér arra is:

" Pótdíjat köteles fizetni, aki az utazási feltételeket megszegi. Az utas akkor is köteles a pótdíjat megfizetni, ha az utast akár a szolgáltató, akár bármely más jegyellenőrzésre jogosult személy az utazásból kizárta."

Jelenleg az alappótdíj összege 16 ezer forint, amiről a jegyellenőr csekket állít ki a pótdíjazott utasnak. Ha az utas a helyszínen vagy a pótdíjazástól számított két munkanapon belül rendezi a tartozását, akkor ennek az összegnek csak a felét, 8 ezer forintot kell kifizetnie.

Kiemelték, hogy az étkezési tilalom célja a járműveken, hogy a szolgáltató védje az utasok ruházatának, poggyászának és a mozgó járművek, valamint azok berendezéseinek a tisztaságát.

Természetesen az ellenőrök senkit nem büntetnek meg, aki nyári kánikulában vagy rosszullét miatt vizet iszik valamely járaton, vagy ha éppen cukorbeteg, és néhány falatot eszik.

Forrás: index.hu; 24.hu

Kép: Illusztráció - Máthé Zoltán/MTI

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott

2020. Július 04. 16:19, szombat | Belföld

Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2019. évi teljesítménye alapján;

2020. Július 04. 15:18, szombat | Belföld

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.