Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Július 03. 17:00, kedd | Sport

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

Tizenhét évesen meghalt a pécsi Rátgéber Akadémia tehetséges kosárlabdázója, Szentpáli Bence. A fiatal sportoló gyógyíthatatlan beteg volt, adja hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közleménye.

Egy évvel ezelőtt, 2017 májusában, Székesfehérváron még csapatkapitánya volt az Országos Kadett Döntőn szereplő pécsi csapatnak Szentpáli Bence, majd egy nagyon ritka, ám annál agresszívebb kór támadta meg szervezetét. Bence az orvosok, a család, a barátok és sporttársak segítségével hősiesen harcolt, de az orvostudomány mai állása szerint nem volt esélye.

Alig egy hónapja még több százan köszöntötték 17. születésnapján. Mindenki – köztük sok felnőtt válogatott, de videoüzenetben amerikából még egy NBA-s játékos is – bíztatta a fiatal sportolót, aki boldogan fogadta a köszöntéseket.

Szentpáli Bence emléke előtt tisztelegve 2018. július 5-én, csütörtökön este 20 órakor Pécsett, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának főbejáratánál közös gyertyagyújtást tartanak.

Forrás: origo.hu

Kép: Rátgéber Akadémia Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g