Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2020. Március 20. 17:07, péntek | Belföld

17 millió forint gyűlt össze a magyar művészek megsegítésére - Szirtes Tamás magánemberként utal

17 millió forint gyűlt össze a magyar művészek megsegítésére - Szirtes Tamás magánemberként utal

Már 17 millió forint folyt be a Thália Színház által hétfőn létrehozott Színházi Szolidaritási Alaphoz.

Megkezdte működését a Thália Színház igazgatója, Kálomista Gábor és művészeti vezető színművésze, Schell Judit által megalapított Színházi Szolidaritási Alap. A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a művészeknek, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel.

A Thália Színház az induláskor 15 millió forinttal támogatta az alapot, amelynekszámlaszáma március 18. óta aktív, és eddig több mint tizenhétmillió forint folyt be.

A Színházi Szolidaritási Alap pénteki közleményében azt írták: „ezúton is szeretnénk megköszönni az eddigi felajánlásokat, melyeket továbbra is várunk az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra. [...] Reméljük, hogy az alap hozzá tud járulni ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz és eddig számunkra ismeretlen helyzetben egymással összefogva segítse azon kollégákat, akik különösen nehéz helyzetbe kerülnek.”

Az Origónak Schell Judit alapító hétfőn azt mondta „egy kuratórium fogja eldönteni, hogy milyen mértékben és kiket tud támogatni az alap. A kuratórium pedig művészeti főtitkárokból áll majd össze.”

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója megjegyezte: "A veszélyhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe került színészek segítéséhez a Színházi Szolidaritási Alap jó lehetőséget teremt. Schell Judit és Kálomista Gábor kezdeményezését nagyszerűnek tartom! Erre a célra magánemberként támogatásomat nyomban át fogom utalni, és erre biztatok mindenkit."

A pénteki közleményt már a kuratórium elnöke, Brüll Krisztina írta alá, aki a Thália Színház művészeti főtitkára. Az alap Facebook-oldalán folyamatos tájékoztatást adnak, elérhetőségük továbbra is a következő: szinhaziszolidaritasialap@gmail.com.

Forrás: origo.hu

Kép: Színházi Szolidaritási Alap

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 08:31, csütörtök | Belföld

Öten meghaltak egy balesetben Balatonkenesén

Öten meghaltak, amikor egy teherkocsi és egy kisbusz rohant egymásba csütörtök reggel a 710-es főút 5. kilométerében, Balatonkenese külterületén; a főutat lezárták

2020. Május 28. 08:28, csütörtök | Belföld

1311-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, meghalt 4 beteg

Meghalt 4 krónikus beteg, és 23-mal, 3816-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Május 28. 08:01, csütörtök | Belföld

Kiderült, hogy mennyit költenek a szülők gyermeknapi ajándékra

A vásárlók 32 százaléka több mint 6000 forintot költ gyermeknapi ajándékra, a legkeresettebbek a szabadtéri és kreatív játékok, a könyvek, kifestők és a sporteszközök .

2020. Május 28. 06:10, csütörtök | Belföld

Már négyezren mehetnek naponta a Fővárosi Állatkertbe

Szerdától megemelték a napi látogatószám maximumát a Fővárosi Állat- és Növénykertben: az internetes felületen egy napra már négyezer fő részére lehet jegyet váltani.