Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. November 19. 12:52, kedd | Helyi
Forrás: Police.hu

18 év körözés után fogták el a gyilkosság gyanúsítottját

18 év körözés után fogták el a gyilkosság gyanúsítottját

Csehországban fogták el nyáron egy 1995-ben elkövetett emberölés gyanúsítottját, akit most Magyarországra szállítottak.

Élettársa jelentette 1995. március 2-án egy vietnámi állampolgárságú férfi eltűnését a rendőrségen. Néhány nappal később a nő egy buszon utazva figyelt fel párja korábban ellopott autójára egy Budapest XI., Tétényi úti parkolóban. A helyszínre irányított rendőrök kinyitották a járművet és a csomagtartójában megtalálták az eltűnés miatt keresett férfi takaróba csomagolt holttestét.
A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatot egy Budapest XI., Fehérvári úti lakásban akkor még ismeretlenek lelőtték, a nála lévő készpénzt, valamint arany nyakláncát eltulajdonították, holttestét a sértett járművébe rejtették, majd az autót leparkolták a Tétényi úton. A nyomozók megállapították, hogy a lakást, ahol az áldozatot megölték, korábban egy vietnámi pár bérelte, akik a rendelkezésre álló adatok alapján gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. Mivel a felkutatásukra tett intézkedések nem vezettek eredményre, 1995 áprilisában a Budapesti Rendőr-főkapitányság országos körözést adott ki, később a nyomozó hatóság kezdeményezésére európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellenük.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2013 nyarán arról tájékoztatták a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy 2013. június 28-án a csehországi Vrbovec településen elfogták az évek óta körözött nőt. 2013. november 14-én a gyanúsítottat Magyarországra szállították. Kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, őrizetbe vételét követően az illetékes bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
A 42 éves gyanúsítottal szemben a további eljárást - előzetes letartóztatása mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.
Az emberölés elkövetése miatt körözött, a képen látható Doan Khac Hoang 39 éves vietnámi állampolgár ellen korábban kibocsátott európai és nemzetközi elfogatóparancs továbbra is érvényben van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a körözött férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. - írja a police.hu

Címkék: Elfogták, rendrőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.