Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 12. 13:23, hétfő | Belföld

18 uniós fejlesztés zajlik a Balatonon 2020 végéig

18 uniós fejlesztés zajlik a Balatonon 2020 végéig

A Balaton térségében 2020 végéig összesen 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból, közülük kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás – mondta Guller Zoltán szombaton, Sümegen.

Az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója azt is elmondta, hogy országszerte 700 panziót fejlesztenek majd, közülük 120 a Balaton közelében van. Emellett 10 szállodát újítanak fel, és 13 új szálloda is épül, valamint az összes balatoni csúszda megújul.

Az idén 15 település 30 szabadstrandja is megújul 3 milliárd forintból. Ezzel folytatódik a tavalyi fejlesztés, amely során 55 fizetős strandot újítottak fel, összesen 2 milliárd forintból – fűzte hozzá.

Guller Zoltán hangsúlyozta, hogy a magyar turizmus átalakulóban van, hiszen jellemzően a korábbi évtizedekhez képest kevesebb, 3-4 éjszakát töltenek a vendégek egy-egy helyen. Viszont több helyre ellátogatnak, minél több élményt szeretnének átélni ez alatt az időszak alatt.

Az idei év első felében 773 ezer vendég 2,1 millió éjszakát töltött a Balaton térségében.

A balatoni vendégek háromnegyede belföldi, a külföldiek többségében Németországból, Oroszországból, Ausztriából érkeznek és folyamatosan nő a román, kínai, szlovák és holland vendégek száma – tájékoztatott az MTÜ vezérigazgatója.

Guller Zoltán kiemelte, hogy az uniós átlagot meghaladó, tíz százalékos növekedés várható az év végéig az idegenforgalomban, amely a gazdaság húzóágazata. Az év első hat hónapjában 9,3 százalékos növekedést tapasztaltak az ágazatban, az év végére ez elérheti a 10 százalékot.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára