Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2012. Január 07. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTv

180 km/órás szél és hóvihar

180 km/órás szél és hóvihar

Németországban már halálos áldozatot is követelt az Andrea nevű orkán.

A viharos szél több járművet is lesodort az útról Bajorországban. A havazás fennakadásokat okozott Csehországban is. A Francia Alpokban húszezer háztartás maradt áram nélkül.

Viharos szelet és hóvihart hozott Németországban az Andrea névre keresztelt orkán. A keleti Harz-hegységben a szél hótorlaszokat emelt, járművek akadtak el az utakon. Bajorországban egy nő vesztette életét, amikor autójával frontálisan ütközött egy másik kocsival, amelyet egy széllökés sodort át az ellenkező irányba haladó sávba.

180 km/óra

A vihar északnyugat felől érkezett Németországba és dél felé haladt. Az Alpokban a helyenként 180 kilométer/órás széllökések vezetékeket szakítottak le. Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül a hegység francia területein.

Csehországban, a morvaországi területeken is munkagépekkel takarítják az utat, ahol hatalmas kamionsor torlódott fel a hóviharban. Csak a téli sportok szerelmesei örülnek, hogy az Óriás-hegységbe is megjött az igazi tél.

Víz alatt Hollandia

Hollandiában a vihar havat nem, csak esőt hozott. Az északi Groningen tartományban több száz hektár szántóföld került víz alá. „A vízszint nagyon magas, ez már a környék házait fenyegeti. Ha áttöri a gátat, az épületek víz alá kerülhetnek” – mondta el a helyi katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok ezért lezárták a környéket, és elrendelték a lakók kiköltöztetését. A közlekedésben is gondot okoz az ítéletidő: a repülőtéren késésekre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 15:07, csütörtök | Külföld

Több mint ötezer új beteget jegyeztek fel Ukrajnában

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó,

2021. Január 21. 13:05, csütörtök | Külföld

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 12:24, csütörtök | Külföld

Négyre emelkedett a madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma

Négyre emelkedett a szerdai madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban - közölték a hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 07:00, csütörtök | Külföld

Újabb csoportokat vontak be az oltás második szakaszába Romániában

A román kormány szerdai határozatában újabb társadalmi és foglalkoztatási kategóriákat sorolt a veszélyeztetett, vagy kiemelt fontosságúak közé.