Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2012. Január 07. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTv

180 km/órás szél és hóvihar

180 km/órás szél és hóvihar

Németországban már halálos áldozatot is követelt az Andrea nevű orkán.

A viharos szél több járművet is lesodort az útról Bajorországban. A havazás fennakadásokat okozott Csehországban is. A Francia Alpokban húszezer háztartás maradt áram nélkül.

Viharos szelet és hóvihart hozott Németországban az Andrea névre keresztelt orkán. A keleti Harz-hegységben a szél hótorlaszokat emelt, járművek akadtak el az utakon. Bajorországban egy nő vesztette életét, amikor autójával frontálisan ütközött egy másik kocsival, amelyet egy széllökés sodort át az ellenkező irányba haladó sávba.

180 km/óra

A vihar északnyugat felől érkezett Németországba és dél felé haladt. Az Alpokban a helyenként 180 kilométer/órás széllökések vezetékeket szakítottak le. Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül a hegység francia területein.

Csehországban, a morvaországi területeken is munkagépekkel takarítják az utat, ahol hatalmas kamionsor torlódott fel a hóviharban. Csak a téli sportok szerelmesei örülnek, hogy az Óriás-hegységbe is megjött az igazi tél.

Víz alatt Hollandia

Hollandiában a vihar havat nem, csak esőt hozott. Az északi Groningen tartományban több száz hektár szántóföld került víz alá. „A vízszint nagyon magas, ez már a környék házait fenyegeti. Ha áttöri a gátat, az épületek víz alá kerülhetnek” – mondta el a helyi katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok ezért lezárták a környéket, és elrendelték a lakók kiköltöztetését. A közlekedésben is gondot okoz az ítéletidő: a repülőtéren késésekre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 16:01, péntek | Külföld

A Maldív-szigeteknél az egyik legsúlyosabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon

Ez súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.

2020. Augusztus 07. 11:58, péntek | Külföld

Még egy kanadai állampolgárt halálra ítéltek Kínában

Csütörtök után pénteken is halálra ítéltek egy kanadai állampolgárt Kínában kábítószer előállításának és szállításának bűntette miatt.

2020. Augusztus 07. 10:46, péntek | Külföld

Átlépte a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

Átlépte péntek reggelre a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

2020. Augusztus 07. 07:06, péntek | Külföld

Csökken a járvány terjedésének üteme Belgiumban

Kis mértékben csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzés okozta járvány terjedésének üteme Belgiumban.