Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. December 17. 14:13, kedd | Bulvár

20 év után folytatódhat a Szomszédok

20 év után folytatódhat a Szomszédok

Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János, most elhatározta, hogy folytatja a teleregényt.

"A Szomszédok a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb sorozat. Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit, vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt.
Valóságos branddé vált a sorozat,
hisz nem tudunk úgy nézelődni a neten, hogy ne lássunk egy-egy szomszédos viccet vagy reklámot"
- mondta a Borsnak Bujtás, aki hajdan technikai rendezőként, rendezőként dolgozott Horváth Ádám mellett. Tegyük hozzá, valóban 2-3 millió ember nézte, de akkoriban egy tévécsatorna volt, az internet nem létezett, így nem volt valódi ellenfele a Szomszédoknak.

Idén 20 éve, hogy véget ért a Szomszédok, a magyar televíziózás egyik nagy klasszikusa. Ma már sokakat megmosolyogtat, a tempó nem épp 2019-es, a sok dialógus banálisnak hat, és nagyon retró, ennek ellenére mégis valamilyen szinten az akkori kor lenyomata, és sok ismert színész bukkant fel benne, jóformán a fél szakma megjelent kisebb-nagyobb szerepben.

A mai fiataloknak nem mond semmit a Szomszédok: a ruhák, frizurák ódivatúak, a dinamika döcögős, a párbeszédek néha mesterkéltek, de egy időben a fél ország ezt a sorozatot nézte, igaz, nem is volt más. 1987. május 7-én indult (az ezt megelőző februárban készült a próbaszám), és akkor még nem volt Nielsen, de a Tömegkommunikációs Kutatóintézet igen: annak adatai szerint 65 százalékos volt a nézettségi és 70 körüli a tetszési index.

Ábel Anita például ebben a sorozatban nőtt fel.

Forrás: origo.hu

Kép: MTV

Címkék: média, Szomszédok, tévé

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 16:05, szerda | Bulvár

Nick Mason, LP és Marcus Miller is fellép idén a Budapest Parkban

Nick Mason, a Pink Folyd dobosa zenekarával június 22-én a Budapest Parkban játszik, mellette LP (július 8.) és Marcus Miller (július 15.) koncertjét is bejelentették szerdán a szervezők.

2020. Február 19. 06:30, szerda | Bulvár

Új-zélandi koncertjeit is lemondta Elton John

Elton John tüdőgyulladása miatt a hétre tervezett további két fellépését is lemondta Új-Zélandon. A brit sztár azonban megígérte, hogy visszatér és jövő januárban megtartja az elmaradt koncerteket.

2020. Február 18. 19:52, kedd | Bulvár

Natalia Oreiro Evita szerepébe bújik

Tévésorozat készül az argentin Eva Perón életéről és haláláról, a főszerepben az itthon is ismert Natalia Oreiro lesz látható.

2020. Február 18. 18:12, kedd | Bulvár

Ozzy Osbourne lefújta turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja.