Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Április 17. 18:25, kedd | Belföld

20 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanusítják Gyárfást Tamást- Bevitték a rendőrségre

20 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanusítják Gyárfást Tamást- Bevitték a rendőrségre

Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja Gyárfás Tamást, volt médiavállalkozót, a Magyar Úszó Szövetség volt elnökét a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). – írja a pestisracok.hu.

Értesüléseik szerint Gyárfást ma délután állították elő a nyomozók, a kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A portál információi szerint az ex úszóelnököt ezekben a percekben hallgatják ki.

Gyárfás Tamás terhére azt rója a hatóság, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost - részletezte a PestiSrácok. A rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy ő ölette meg Fenyőt.


A Fenyő-gyilkosság

Fenyő Jánost 1998. február 11-én este fél hat után, saját Mercedesében gyilkolták meg, amikor megállt a piros lámpánál.Egy Mitsubishiből kiugrott egy férfi, aki az Agram 2000 típusú gépfegyveréből tizenkilenc lövést adott le Fenyő Jánosra. A vállalkozó azonnal meghalt.

A rendőrség 13 évig nem találta a gyilkost, fordulat a Fenyő-ügyben azután következett, hogy 2011. februárjában magyar kérésre Szlovákiában letartoztatták az Aranykéz utcai robbantással és több más bérgyilkossággal összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában - idézte fel a portál.
Jozef Rohác volt az a férfi, akit Portik felfogadhatott.
A szlovák férfi korábban egy másik gyilkossági kísérlet miatt másfél évet előzetes letartóztatásban volt Magyarországon, de akkor nem nem egyeztették a DNS-mintákat. A bérgyilkost végül a bíróság tavaly májusban jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Furcsa körülmények

A PestiSrácok felidézte, korábban Tasnádi Pétert is kihallgatták, aki mindössze annyit ismert el, hogy az ex-úszóelnöktől, Gyárfás Tamástól 1997 őszén megbízást kapott Fenyő János meggyilkolására, de azt tagadta, hogy ő ölt volna.

A portál egyik forrása szerint a legvalószínűbb, Portik Tamás adhatta ki a közvetlen parancsot Rohácnak, de továbbra sem világos, hogy Portiknak valaki más volt-e megbízója.

Korábban többen is Gyárfás és Portik ellen vallottak a Feny-gyilkosságban. Az egyik koronatanú 2011-ben úgy vallott, hogy tudomása szerint a gyilkosságra Portik Tamás adott „szívességből" megbízást, hogy ezzel járjon a Nap TV korábbi tulajdonosa, a Magyar Úszó Szövetség volt elnöke, Gyárfás Tamás kedvében, remélve, hogy pozíciót kap a médiában.

Vérre menő küzdelem

A Fenyő-gyilkosság hátteréről, az agyonlőtt médiavállalkozó egykori bizalmasától, pszichológusától, Perczel Tamástól tudhatott meg eddig a közvélemény - folytatta a portál.

Egy interjúban három személyt nevezett meg, akiknek közük lehetett Fenyő meggyilkolásához: Gyárfás Tamást, valamint a Postabank egykori vezérét, Princz Gábort, illetve a Vico-vagyon örökösét, Székely Herbertet. A felvételen a médiacézár bizalmasa állítja: Horn Gyula akkori kormányfő és Kuncze Gábor volt belügyminiszter is tudott Fenyő és Gyárfás médiapiaci küzdelméről.

Eltűnt oldalak

Fenyő adatokat gyűjtött Gyárfás gazdasági visszaéléseiről, ezekből összeállított egy százoldalas dossziét. Ebből Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek is beszámolt, aki elkérte a papírokat.

A dokumentum eljutott Kiss Ernőhöz is, az időközben megszüntetett Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez, ám abból eltűnt addigra húsz oldal. Fenyő 1997 őszén találkozott Horn Gyula miniszterelnökkel is, aki arra kérte a médiamágnást, hogy „hagyja békén Gyárfás Tamást és kössenek végre békét".

"Lehetetlen helyzetbe hozta Kunczét, összetűzésbe került a rendőri vezetéssel, szembekerült Kiss Ernővel, Horn Gyulával, vagyis az egész hivatalos Magyarországgal. A másik oldalon pedig folytatott háborút olyan emberekkel, akik komoly hatalommal rendelkeztek és volt félnivalójuk. Nekem meggyőződésem, hogy a húr itt pattant el." - idézte Perczelt a PestiSrácok.

A gyilkossághoz a volt pszichológus szerint végül az vezetett, hogy Fenyőről „valakik levették a kezüket, és védtelenné vált".

Forrás origo.hu

Főkép: Polyák Attila - Origo

Kép: MTI/Rózsahegyi Tibor- 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában délután fél hat körül lelőtték Fenyő Jánost, a Vico Rt. elnök-vezérigazgatóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.