Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 26. 13:49, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

2000 milliárdról döntenek?

2000 milliárdról döntenek?

Kétezer milliárdos beruházásról, a Paksi Atomerőmű bővítésének finanszírozási módjáról dönthet pénteken a Magyar Villamos Művek igazgatósága – írja a Heti Válasz.

A korábbi nyilatkozatok alapján az állami szerepvállalás elérheti akár a teljes beruházási összeg 75 százalékát, azaz 1500 milliárd forintot. A pénzt újabb hitelfelvételből teremthetik elő. Pakson jelenleg 4 blokk működik, az új reaktorokkal az erőmű kapacitása 2 ezer megawattal nőne, legkésőbb 2025-re.

Az Energia Klub nemrég nyílt levélben fordult a pénzügyminiszterhez és az energiaügyi miniszterhez, ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy az ország pénzügyi helyzetét hosszú távon jelentősen befolyásoló kérdésben egy cég, vagyis az MVM nyilatkozik és előlegez meg döntéseket. Arra a kérdésre is választ várnak, hogy milyen felhatalmazás alapján dönthet az MVM Zrt. igazgatósága a reaktorok finanszírozási modelljéről.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 08:07, vasárnap | Belföld

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.

2020. Március 29. 05:01, vasárnap | Belföld

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 29. 05:00, vasárnap | Belföld

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására