Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 22. 08:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: eto.hu

2014: Győrben az U19-es EB!

2014: Győrben az U19-es EB!

A 2012-es FIFA-kongresszus után újabb rangos esemény otthona lesz Magyarország.

Az UEFA végrehajtó bizottsága isztambuli ülésén úgy határozott, hogy hazánk rendezheti meg a 2014-ben az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. A magyarországi négy helyszín egyike Győr lesz.

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó Szövetségnél. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján mai ülésükön úgy határoztak, hogy a 2014-es U19-es Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-es válogatottak kontinesviadalának.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

Forrás: www.mlsz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.