Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2010. Március 05. 06:18, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

2015-re csaknem 400 ezerre nőhet az informatikai szakemberhiány

2015-re csaknem 400 ezerre nőhet az informatikai szakemberhiány

2015-re mintegy 384 ezer információ- és kommunikációtechnológiai szakértő hiányzik majd a munkaerőpiacról - jósolja az Európa digitális jövője címet viselő felmérés. A BITKOM német szövetségi technológiai szakmai szervezet és a bo

A felmérés szerint az említett négyszázezer új munkahely elsősorban az e-kormányzatok, az e-oktatás és az e-kereskedelem fejlődése hatására jön majd létre, 2015-re pedig jelentős hiány jelentkezik majd az információ- és kommunikációtechnológiai szektorban. Jelentős az informatikai ismeretek szerepe a gazdaság területen is, hiszen arra csupán az összes álláshely tíz százalékában nincs szükség.
2003. óta azonban csökken az informatikai képzést választó fiatalok száma - figyelmeztet a felmérés. Bernhard Rohleder, a BITKOM igazgatója szerint Németország helyzete a legválságosabb, hiszen jelenleg mintegy húszezer informatikai álláshelyet nem tudnak betölteni. Éppen ennek a folyamatnak köszönhető, hogy az IT területen tapasztalható a legalacsonyabb munkanélküliség: más szakmákhoz viszonyítva 40-50 százalékkal alacsonyabb a munka nélkül maradottak aránya. A csökkenő érdeklődés a hannoveri CeBIT, számítástechnikai és távközlési kiállításon is megtapasztalható. A március 2-6. között megtartott esemény standjai között kevesebb fiatal érdeklődik, mint korábban.
A hiány miatt az európai oktatási és szakképzési rendszert teszi felelőssé Antonio Tajani ipari és vállalkozási, Neelie Kroes digitális politikáért és Androulla Vassiliou oktatásért, kultúráért, illetve többnyelvűségért felelős európai biztos.

(Forrás: metropol.hu)

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 16:01, vasárnap | Belföld

Csütörtökig döntenek a szavazólapokról a választási bizottságok

A jelöltek és listák nyilvántartásba vételéről szóló határozatok jogorvoslatainak lezárása után, csütörtökig döntenek a választási bizottságok az önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmáról.

2019. Szeptember 15. 10:40, vasárnap | Belföld

Világháborús bombát hatástalanítanak a fővárosban

Elkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

2019. Szeptember 15. 09:49, vasárnap | Belföld

Mellbe szúrta férjét egy mátraverebélyi nő

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves mátraverebélyi nő ellen.

2019. Szeptember 15. 07:12, vasárnap | Belföld

Öt pár kötött házasságot a szentendrei skanzenben

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli