Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2017. December 18. 18:24, hétfő | Helyi

Jubileumi évre készül a Győri Filharmonikus Zenekar

Jubileumi évre készül a Győri Filharmonikus Zenekar

Jövőre lesz ötvenéves a Győri Filharmonikus Zenekar, ebből az alkalomból 2018-ban különleges ünnepi koncertekkel, új lemezzel és a zenekar történetét bemutató emlékkönyvvel készülnek.

- hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A jubileumi évadban csupa "szuperprodukcióval" rukkol elő a Győri Filharmonikus Zenekar, az első előadás 2018. január 5-én lesz a győri Audi Arénában, ahol Nina Dudek rendezésében Bizet Carmenjét láthatja a közönség. A zenekart Attilio Tomasello vezényli, az opera koncertszerű előadásán Don José szerepében a Kolozsvári Magyar Opera közkedvelt tenorja, Pataki Adorjánt láthatja a közönség - közölte a műsorban a zenekar művészeti vezetője.

Berkes Kálmán elmondta, hogy a zenekar 2018-ban kettős jubileumot ünnepel, hiszen 150 éve lesz annak, hogy Richter János édesapja, Richter Antal zeneegyletet alapított. Richter János Brahmsnak is és Wagnernek is jó barátja volt, ezért a zenekar új lemezén Johannes Brahms négy szimfóniáját szólaltatják meg.

Az ünnepi évben emellett egy négy hangversenyből álló sorozatot is hallhat a közönség a Zeneakadémián világsztárok részvételével. A CD és az koncertek mellett a zenekar félévszázados jubileuma alkalmából emlékkönyvet adnak ki, amely relikviákat tartalmaz, történeti áttekintést ad számos fényképekkel illusztrálva.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

2024. Június 23. 08:14, vasárnap | Helyi

Összefogásból épült sportpálya a Kazinczyban

Rá sem lehet ismerni a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarára.

2024. Június 23. 07:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta azt a megállapodást,

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.