Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2017. December 18. 18:24, hétfő | Helyi

Jubileumi évre készül a Győri Filharmonikus Zenekar

Jubileumi évre készül a Győri Filharmonikus Zenekar

Jövőre lesz ötvenéves a Győri Filharmonikus Zenekar, ebből az alkalomból 2018-ban különleges ünnepi koncertekkel, új lemezzel és a zenekar történetét bemutató emlékkönyvvel készülnek.

- hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A jubileumi évadban csupa "szuperprodukcióval" rukkol elő a Győri Filharmonikus Zenekar, az első előadás 2018. január 5-én lesz a győri Audi Arénában, ahol Nina Dudek rendezésében Bizet Carmenjét láthatja a közönség. A zenekart Attilio Tomasello vezényli, az opera koncertszerű előadásán Don José szerepében a Kolozsvári Magyar Opera közkedvelt tenorja, Pataki Adorjánt láthatja a közönség - közölte a műsorban a zenekar művészeti vezetője.

Berkes Kálmán elmondta, hogy a zenekar 2018-ban kettős jubileumot ünnepel, hiszen 150 éve lesz annak, hogy Richter János édesapja, Richter Antal zeneegyletet alapított. Richter János Brahmsnak is és Wagnernek is jó barátja volt, ezért a zenekar új lemezén Johannes Brahms négy szimfóniáját szólaltatják meg.

Az ünnepi évben emellett egy négy hangversenyből álló sorozatot is hallhat a közönség a Zeneakadémián világsztárok részvételével. A CD és az koncertek mellett a zenekar félévszázados jubileuma alkalmából emlékkönyvet adnak ki, amely relikviákat tartalmaz, történeti áttekintést ad számos fényképekkel illusztrálva.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 07:15, kedd | Helyi

Meleg és száraz volt a tavalyi év

A harmadik legmelegebb és a tizenhetedik legszárazabb év volt a tavalyi – írta a 2022-es év éghajlati értékeléséről az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023. Március 27. 09:15, hétfő | Helyi

Világbajnok kézilabdakapust igazolt a Győri Audi ETO KC

Rinka Duijndam személyében világbajnok holland kapust igazol a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

2023. Március 27. 08:16, hétfő | Helyi

Megszületett a megállapodás az Audi és a szakszervezet között

Az Audi Hungaria munkaadói oldal tárgyalódelegációja a pénteki napon átadta újabb béremelési ajánlatát a munkavállalói oldal tárgyalódelegációjának.

2023. Március 27. 07:14, hétfő | Helyi

Csalókra hívják fel a figyelmet

Ismét adathalász csalókra figyelmeztet az MVM.