Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 05. 07:37, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

2017-ben áttörés lehet a migrációs politikában

2017-ben áttörés lehet a migrációs politikában

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a várható politikai változások hatására van esély arra, hogy áttörést érjenek el a nemzetközi migrációs politikában,

a kormány pedig mindent megtesz a magyar álláspont ismertetéséért. Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában azt mondta, az unióban tavaly semmilyen hatékony lépést nem tettek, amely megállította volna a határon az illegális migrációt, és szűrési rendszert sem állítottak fel. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha Szíriában véget érne a háború, sokan hazatérhetnének a harcok elől menekülők közül.

A szexuális bűncselekmény gyanújával Budapesten őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfival kapcsolatban megjegyezte: 2011-ben lépett be Svédországba és menedékjogot kapott. Véleménye szerint az eset rávilágít arra, hogy "a sikeresnek kikiáltott svéd integrációs folyamat mégsem olyan sikeres".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.