Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 20. 10:00, péntek | Belföld

Felújították a Pécsi Horvát Színházat

Felújították a Pécsi Horvát Színházat

Átadták csütörtökön a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét.Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.

„A 21. század (.) azt a feladatot és lehetőséget jelöli ki számunkra, hogy fedezzük fel újra egymást és Közép-Európa népeinek, nemzetiségeinek kulturális és történeti gazdagságát” – hangoztatta Balog Zoltán.

A miniszter hangsúlyozta: „bennünket az alaptörvény is arra kötelez, hogy erősítsük, támogassuk, értékeljük és őrizzük a Magyarországon élő nemzetiségek kultúráját”.

A beruházást méltatva elmondta, hogy 1200 négyzetméteres akadálymentes épületet, 103 férőhelyes nézőteret és 98 fős szabadtéri színpadot alakítottak ki a teátrumban.

A színházterem akusztikája a szakemberek szerint kiváló, kiemelkedő hangminőséget nyújt. Összesen 28 intelligens, LED-es színházi lámpa és a teljes színpadot lefedő panorámaprojektor-technika szolgálja ki az előadásokat.

Forrás: pecsma.hu; hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről