Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 16. 08:53, kedd | Helyi

Folytatódott a Színészbüfé

Folytatódott a Színészbüfé

Második alkalommal rendezték meg a mosonmagyaróvári "Színészbüfé"- t, ahol most Kolnai Kovács Gergely, a Győri Nemzeti Színház színésze volt a vendég.

A Színművészeti Egyetem egykori hallgatója és a 011- Alkotócsoport egyik alapító tagja mesélt a kezdetekről, szerepekről és arról is, hogy nincsen szerepálma, hanem hagyja, hogy megtalálják a szerepek.

Drámatagozatos gimnáziumba járt. A könnyebb utat szerette volna választani, azt szerette volna, hogy olyan szakmája legyen, ami szórakozás. Az állatorvos és a színészi pálya között vacilált és végül eldöntötte, hogy mivel az állatorvoshoz kell kémia, ő azt kizárja és inkább színész szeretne lenne.

10 évesen már gyerekszínjátszó körbe járt, majd 16 évesenn döntötte el végleg, hogy a színészi pályát választja. Akkor látta először Csehov: Sirály című előadását a Krétakör Színház előadásában, a Thália Színház kamaratermében, ami nagy hatással volt rá. A sors pedig úgy hozta, hogy jelenleg a Győri Nemzeti Színházban láthatjuk a Sirály című színműben, Trepljov szerepében.

Először 2015-ben láthatta őt a győri közönség Egressy Zoltán: Június című előadásában.

A beszélgetésen szó esett nevének eredetéről is. Azt vallotta:

"Kovács Gergely minden szakágban megfordul. Van belőle sportoló, politikus, koreográfus. Az utolsó tőrdöfés akkor volt, amikor megláttam, hogy Kováts Gergely Csanád van kiírva a Kaviár és lencse alatt. A koreográfusunkat írták ki helyettem. Akkor mondtam, hogy ezt egyértelműsíteni kellene valahogy. Kellett egy kis idő, míg természetesen mondtam ki a saját " új nevemet"

Hozzátette: " 14 éves koromtól kerül hozzám ez a név. Akkor játszottam Kolnai szerepét A Pál utcai fiúkban. Azóta annyira rám ragadt ez a név, hogy már az egyetemi osztályfőnököm, Máté Gábor is Kolnainak "Kolinak" hívott."

Jelenleg a Különös házasság, a Sirály és A Pál utcai fiúk előadásokban láthatjuk a Győri Nemzeti Színházban.

A mosonmagyaróvári Színészbüfé következő vendégei, november 12-én Vincze Gábor Péter színművész, operaénekes; november 26-ra pedig emlékesttel készülnek a fiatal szervezők a fiatalon elhunyt győri színész, Pingiczer Csaba tiszteletére, ahol az emlékére megjelent könyvet is bemutatják. Vendégek lesznek a Győri Nemzeti Színház művészei és Csaba édesanyja.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.