Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 14. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

20 éven belül Kína lesz a világ legnagyobb gazdasága

20 éven belül Kína lesz a világ legnagyobb gazdasága

Egy friss felmérés szerint a kínai vállalkozók jelentős része úgy véli, 20 éven belül országuk lesz a világ legnagyobb gazdasága. A kutatás szerint a cégek úgy látják, a kemény munka biztosítja számukra a sikert.

 
Teljeskörű optimizmus
 
 
Egyedülálló felmérést tett közzé a YouGov közreműködésével a Legatum Institute: a több mint 2000 válaszadóval készült felmérés az eddigi legnagyobb, kínai vállalkozók és vállalkozásvezetők részvételével készített kutatás, és mint ilyen, hasznos betekintést nyújt az ázsiai ország cégeinek üzleti és gazdasági felfogásába. A kutatók a kormányzati intézkedésekről, az állampolgárokról és az ország jövőjéről is kérdezték a vállalkozókat. A felmérés talán legfontosabb megállapítása, hogy a megkérdezettek 62 százaléka arra számít, Kína 20 éven belül a világ legnagyobb gazdasága lesz.
 
 
A kutatás során a cégtulajdonosok döntő többsége a pénzkeresést jelölte meg, mint a vállalkozás elindításának fő motivációját, de sokan jelezték, hogy fontosnak tartják munkájuk helyi környezetre gyakorolt hatását is. A többség úgy látja, öt éven belül jelentős javulás következik be az életében.
 
 
A felmérés szerint a vállalkozók 84 százalék úgy érzi, országa jó irányba halad, igaz csak 30 százalékuk szerint végez a kormány kiváló munkát ennek érdekében. Az államapparátus és az üzleti szféra viszonyát tekintve a cégvezetők és menedzserek többnyire elégedettségüknek adtak hangot, ám kiemelték, hogy az állami intézmények és a különböző jogszabályok gyakran gátolják az üzleti sikert. Mindazonáltal a válaszadók több mint fele a korrupciót nevezte meg, mint a vállalkozásokra legnagyobb veszélyt jelentő tényezőt.

 
Kínaiak előnyben

 
A cégtulajdonosok és felsővezetők 85 százaléka véli úgy, hogy az emberekben meg lehet bízni, és 78 százalékuk látja úgy, hogy a kemény munka a legfontosabb érték a siker felé vezető úton. Összesen a válaszadók 81 százaléka hiszi, hogy polgártársaikra sokkal jellemzőbb a természetes vállalkozó szellem, mint bármely más társadalom tagjaira.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata