Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2012. Április 13. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

21 milliárdos osztalékot fizetett az atomerőmű

21 milliárdos osztalékot fizetett az atomerőmű

Mintegy 20,757 milliárd forintnyi adózott eredménnyel zárta tavalyi évét az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., s a bevételt osztalék formájában osztották szét – tájékoztatott csütörtökön a vállalat.

A paksi erőmű megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a társaság a 2011. évi üzleti évének lezárásán túlmenően elfogadta az atomerőmű 2011. évi üzleti jelentését és beszámolóját, valamint a 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Igazgatóságának javaslatára a közgyűlés elfogadta a társaság 2011. évi beszámolóját és üzleti jelentését 199 milliárd 800 millió forint mérlegfőösszeggel és mintegy és mintegy 20,757 milliárd forint nyereséggel amely osztalék formájában kifizetésre kerül a tulajdonosoknak.

Az atomerőmű 2011. évi értékesítési átlagára (1 kWh értékesített villamos energiára jutó árbevétel) 11,66 Ft/kWh volt, ami a hazai erőművek átlagárait tekintve a legalacsonyabb az országban. A közgyűlés a továbbiakban elfogadta a részvénytársaság 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját, valamint módosította a Felügyelőbizottság ügyrendjét és a társaság alapszabályát.

Az alapszabály módosítása során a társaság cégneve a következőre változott:MVM Paksi Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Kovács Pál államtitkári kinevezését követően távozott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Felügyelőbizottságából, a közgyűlés mai ülésén helyette Koós Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettesét választotta meg felügyelőbizottsági tagnak.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 15:24, szombat | Belföld

Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 14:52, szombat | Belföld

Nyitva tarthatnak a tavaszi munkák elvégzését biztosító üzletek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) javaslatára a kormány úgy döntött,

2021. Március 06. 12:40, szombat | Belföld

Íme a telefonszám, amin kérhető az oltandók adatainak pontosítása

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 11:49, szombat | Belföld

Közzétették a bővített bértámogatás érintett ágazatainak listáját

Közzétette a kormány a honlapján pénteken, mely ágazatok kapnak segítséget a bővített bértámogatás révén.