Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 03. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

21 gólos siker, mégis idényeleji forma az Audi ETO-tól Szekszárdon

21 gólos siker, mégis idényeleji forma az Audi ETO-tól Szekszárdon

Az elmúlt három idényben bajnok Győr könnyedén nyert a Szekszárd otthonában a nőikézilabda NB I 2010/11-es szezonjának csütörtöki nyitómérkőzésén. A győrieknél a sérült Görbicz Anita és Katarina Mravikova mellett Katrine Lunde sem

Görbicz apróbb térdproblémái miatt nem játszott. A kerttel tartott, de nem öltött mezt Katrine Lunde sem, aki egy korábbi edzésen fájdalmat érzett bokájában, de többféle orvosi vizsgálat után sem találtak semmi rendellenességet. Mivel a norvég nem volt panaszmentes, ezért a szakmai stáb óvatosságból, most pihent.

A várt tudáskülönbség gyorsan kialakult, főleg úgy, hogy a kapuban Pálinger jól védett, vagy éppen a rutintalan hazaiak riadtak meg a világsztár hálóőrtől. 7 Perc 30 mp után kért először időt a Szekszárd, ekkor már 3-8 arányban vezetett az ETO. Jót tett, hiszen Hegyi, aki a legaktívabb volt talán egyből gólra váltotta az akciót, de Orbán lövése is utat talált a kapuba.
Nem is változott a játék képe, nagy fölénnyel játszott a vendég csapat. A tizenkettedik perc végén már nyolc volt a differencia, annak ellenére, hogy támadásban több pontatlanság is volt a zöldeknél. Két szélsőnk, Orbán és Vérten is eredményes volt indításokból. Történelmi pillanat is elkövetkezett: a friss igazolás, szlovén Ana Gros az első félidő 16. percében tétmérkőzésen is pályára lépett az Audi ETO színeiben. Sajnos nem tudta gólra váltani első próbálkozásá, igaz kipattanóját Mayer bevarrta. Ezzel lett már tíz volt közte! (6-16) Pálinger jó százalékkal fogott, Orbán szinte hibátlan volt helyzeteiben, Amorim óriási lendülettel játszott. Gros is megszerezte élete első gólját új csapatában. Összességében az ETO gyakorolt, saját figuráit próbálta, bár a félidő végére kicsit szétesett a Szekszárd, igaz a találkozó gólja időntúl esett, hiszen hat magasodó védő és egy biztosan hálóőr kapus eszén túljárva lőtt óriási gólt. 10-22-es állásnál mentek pihenőre a csapatok.

A második harminc percre sem vesztette sebességét az Audi ETO, Orbán, Spiridon, Hornyák könnyedén ért el szép találatokat, sajátos gólpárbaj alakult ki közöttük. A hazaiak a kapunkig is nehezen jutottak, és ha ki is alakítottak helyzetet, akkor Pálinger szemmel láthatóan megerőltetés nélkül szedte le a felé tartó labdákat, ami olyan mértékű tiszteletet követelt meg az újonctól, hogy sorozatban hagyták ki büntetőket.

Támadásaink gyakorlatilag edzésjellegűek voltak, hiszen csak indításból voltunk eredményesek. Kovacsics belőtte a 33. Gólunkat, ezzel már húsz volt a két csapat között. Ekkor cserélt Konkoly mester a kapuban, és Pásztor egymás után két bravúrt is bemutatott. Ekkor már csak a gólkülönbség volt kérdés a meccsen a kilátogatók számára. Gros is belelendült, de sajnos elég sokat hibáztunk, főleg ziccerekben volt szembeötlő a baklövések száma. Öt perccel a lefújás vége előtt meglőtte huszadik találatát is a Szekszárd.

Maradtak az elpuskázott lehetőségek, Mayer kétszer is nyakában a védőkkel fordult be, mégis a neheze után csak a kapufát találta el. Ő lőtte azért a negyvenediket. És Hornyák eldöntötte a nyitott mondatot: huszoneggyel tudott több gólt lőni a Győri Audi ETO KC. Hornyák és Orbán voltak húzóembereink, Pálinger pedig biztos háttér volt! A mérkőzésen a paírforma alakult, amolyan bemelegítés a továbbiakra.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.