Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 13. 09:21, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

23 határsértő 48 óra alatt

23 határsértő 48 óra alatt

Ismét határsértőket tartóztattak fel az autópályás rendőrök, a soproni és a mosonmagyaróvári határrendészek az elmúlt 48 órában. Tizennyolcan taxival, öten pedig nemzetközi szerelvényen akartak érvényes úti okmányok nélkül Auszt

Taxi volt a legkedveltebb közlekedési eszköze azoknak a külföldieknek, akik érvényes úti okmányok híján akartak Ausztriába utazni. Tízen közülük humanitárius tartózkodási engedéllyel, négyen csupán a befogadó állomás területén érvényes kártyával, míg ugyanennyien semmiféle okmánnyal nem rendelkeztek.

Az M1 autópályán tartóztatták fel őket az autópályás járőrök és a mosonmagyaróvári határrendészek a hajnali és a délelőtti órákban. Az egyik taxisofőr a rendőröknek elmondta, hogy Budapesten vette fel utasait, akikkel abban állapodott meg, hogy az osztrák fővárosig fuvarozza őket, a viteldíjat pedig ott, egy barátjuk által egyenlítik ki.

A két pakisztáni férfit, akik továbbutazásuk feltételeit nem tudták igazolni, Hegyeshalomnál szállították le a nemzetközi szerelvényről a járőrök. Kiderült, hogy a debreceni befogadó állomás lakói. Humanitárius tartózkodási engedély volt náluk, amely az államhatár átlépésére nem jogosította fel őket.

Szintén nemzetközi vonatokról szállították le a mosonmagyaróvári határrendészek azt az algériai és egy marokkói férfit is, akik sem úti okmánnyal, sem továbbutazáshoz szükséges vízummal nem rendelkeztek. Kizárólag a befogadó állomás területére érvényes kártya volt náluk.

Sopronban egy magát szír állampolgárnak valló külföldit állítottak elő a határrendészek. Ruházatának átvizsgálását követően egy, a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolvány került elő tőle. Az is kiderült, hogy a 24 éves férfi, marokkói állampolgár.

A 23 külföldivel szemben – 16 pakisztáni, 3 afgán, 2 marokkói, 1 algériai, 1 guineai, – tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Címkék: határsértés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.