Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Február 26. 10:03, szerda | Külföld

24 ember meghalt, amikor folyóba zuhant egy násznépet szállító busz Indiában

24 ember meghalt, amikor folyóba zuhant egy násznépet szállító busz Indiában

Információk szerint a busz defektet kapott, a sofőr pedig nem tudta az autópályán tartani a buszt, ami a folyóba zuhant.

A 24 ember közül öten élték túl a balesetet, őket kórházba szállították. A baleset Radzsasztán államban törént, Kota városánál, Újdelhiből 500 kilométerre.

Asók Gelot, Rádzsasztán állam minisztere a Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánt.

A halálos buszbalesetek gyakoriak Indiában, évente 150 ezer ember hal meg az utakon. Ezeknek hátterében a gondatlan vezetés, a rosszul karbantartott utak és az utasokkal túlzsúfolt járművek állnak. 2018. szeptemberében egy zarándokokat szállító busz szenvedett balesetet, akkor ötvenöt ember halt meg.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 10:01, péntek | Külföld

Ellopták a szent II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

2020. Szeptember 25. 05:00, péntek | Külföld

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe és több mint 7200 illegális bevándorlót azonosítottak az illetékes hatóságok egy, több európai uniós tagállam és balkáni ország bevonásával végzett egyhetes nemzetközi művelet során

2020. Szeptember 24. 15:01, csütörtök | Külföld

Belgiumban rövidül a karatén ideje, az utcai maszkviselés jövő hónaptól nem kötelező

Belgiumban 14-ről hét napra rövidül le a koronavírus-járvány miatti kötelező hatósági karantén ideje, a maszk utcai viselése október elsejétől nem lesz kötelező - jelentette be szerdán a kormány.