Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2020. Február 26. 10:03, szerda | Külföld

24 ember meghalt, amikor folyóba zuhant egy násznépet szállító busz Indiában

24 ember meghalt, amikor folyóba zuhant egy násznépet szállító busz Indiában

Információk szerint a busz defektet kapott, a sofőr pedig nem tudta az autópályán tartani a buszt, ami a folyóba zuhant.

A 24 ember közül öten élték túl a balesetet, őket kórházba szállították. A baleset Radzsasztán államban törént, Kota városánál, Újdelhiből 500 kilométerre.

Asók Gelot, Rádzsasztán állam minisztere a Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánt.

A halálos buszbalesetek gyakoriak Indiában, évente 150 ezer ember hal meg az utakon. Ezeknek hátterében a gondatlan vezetés, a rosszul karbantartott utak és az utasokkal túlzsúfolt járművek állnak. 2018. szeptemberében egy zarándokokat szállító busz szenvedett balesetet, akkor ötvenöt ember halt meg.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 16:07, péntek | Külföld

Levonulóban a megbetegedési hullám Oroszországban

Csökkenőben van az új típusú koronavírus okozta megbetegedési hullám Oroszországban - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter pénteken egy moszkvai tanácskozáson.

2021. December 03. 08:48, péntek | Külföld

Valószínűleg omikron variánssal fertőződötteket találtak Romániában

Nagy valószínűséggel az omikron variánssal fertőződött meg két, Dél-Afrikából érkezett román állampolgár, azok közül, akiknek pozitív lett a bukaresti katonai repülőtéren kedden elvégzett koronavírus-tesztje

2021. December 03. 06:00, péntek | Külföld

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelemből Németországban

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelmi üzletekből Németországban - jelentette be Angela Merkel ügyvezető kancellár csütörtökön Berlinben.

2021. December 02. 07:00, csütörtök | Külföld

Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről